Ο Mick Jagger περιοδεύει πλέον με τον καρδιολόγο του

Καθώς είναι προγραμματισμένη ακόμη μια περιοδεία με 14 συναυλίες από τους Rolling Stones, η οποία σηματοδοτεί τα 60 χρόνια πορείας του συγκροτήματος από την ίδρυσή του, ο Mick Jagger, ο Keith Richards και ο Ronnie Wood εξηγούν πώς παραμένουν ενεργητικοί στην ηλικία 78 που είναι οι δύο πρώτοι και στα 75 που είναι ο Wood.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου   

Η συνέντευξη δόθηκε στους Sunday Times. Ο Jagger εξομολογείται με αφοπλιστικό τρόπο: “Το rock ’n’ roll ή οποιοδήποτε άλλο είδος της pop μουσικής, ειλικρινά δεν έχει φτιαχτεί για 70άρηδες. Δεν έχει σχεδιαστεί γι’ αυτό.

Το να κάνεις οτιδήποτε που απαιτεί μεγάλη ενέργεια είναι πραγματικά σαν να το ζορίζεις στα άκρα”, λέει ο Βρετανός ρόκερ. “Αλλά αυτό το γεγονός το κάνει ταυτόχρονα και πιο προκλητικό. Πρέπει να τα κάνεις όλα όσο το δυνατόν πιο σωστά. Βέβαια θα μπορούσαμε να κάνουμε άλλου είδους μουσική. Έχουμε πάρα πολλές μπαλάντες, θα μπορούσα να τραγουδάω καθισμένος σε μία καρέκλα”.

Ο Mick Jagger ταξιδεύει πλέον πάντα με τη συνοδεία από τον καρδιολόγο του, ιδιαίτερα μετά τη χειρουργική αλλαγή βαλβίδας της καρδιάς που έκανε το 2019. Και έχει δεσμευτεί να εξασκείται καθημερινά. Κάνει ειδική εξάσκηση, η οποία ξεκινά έξι εβδομάδες πριν αρχίσουν οι πρόβες για μία περιοδεία. Κάνει χορό και γυμναστική κάθε ημέρα της εβδομάδας. Δηλώνει ότι δεν το απολαμβάνει ιδιαιτέρως, αλλά είναι κάτι που πρέπει να το κάνει.

Για τον Keith Richards, που έκοψε πρόπερσι το κάπνισμα έπειτα από 55 χρόνια, η προετοιμασία για τις συναυλίες είναι πλέον πολύ πιο ήρεμη, απ’ ό,τι όριζε παλαιότερα ο ατίθασος χαρακτήρας του. “Μπορεί να πιω ένα ποτάκι μπορεί και όχι. Συνήθως όμως δεν πίνω πλέον. Ξέρεις, έχω περάσει όλη τη ζωή μου εγκαταλείποντας πράγματα, αλλά τώρα πρέπει να συμβεί για περισσότερα”, εξηγεί με παράπονο ο Keith.

Ταυτόχρονα ο Ronnie Wood υποφέρει από καρκίνο του πνεύμονα τα τελευταία πέντε χρόνια και έτσι εκείνος ήταν από καιρό πολύ πιο προσεκτικός.

Ο θάνατος του ντράμερ Charlie Watts τον περασμένο Αύγουστο, από επιπλοκές ύστερα από επέμβαση της καρδιάς, έχει επηρεάσει πολύ τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ. Άλλωστε, ο φίλος τους τους λείπει σε καθημερινή βάση, μιας και η κοινή πορεία που είχαν ήταν πολλών δεκαετιών.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική). twitter:@IosifAvramoglou

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ