Άργος: Αλαλούμ με τα σχολικά λεωφορεία – Γιατί μαθητές γύρισαν με τα…. πόδια μετά τις εξετάσεις

Αλαλούμ σήμερα στο Άργος, με τα δρομολόγια των λεωφορείων των ΚΤΕΛ που εκτελούν χρέη σχολικών λεωφορείων, μεταφέροντας τους μαθητές από τα χωριά της περιοχής στα σχολεία τους και αντίστροφα.

Καθώς άρχισαν σήμερα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια, μειώθηκε το ωράριο των Σχολείων. Ωστόσο δεν ενημερώθηκε εγκαίρως το ΚΤΕΛ και τα σχολικά δρομολόγια δεν άλλαξαν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα anagnostis.org, το αποτέλεσμα ήταν τα λεωφορεία να κάνουν τα συνηθισμένα δρομολόγια, αλλά χωρίς… μαθητές, και οι μαθητές να μην έχουν λεωφορεία όταν τέλειωσαν οι εξετάσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώθηκε με τους μαθητές στο 3ο Γενικό Λύκειο Άργους και στο 1ο ΕΠΑΛ της πόλης. Τα παιδιά αφού τελείωσαν με το μάθημα που έδιναν, δεν βρήκαν λεωφορείο να τους περιμένει στο προαύλιο του σχολείου που βρίσκεται στην Επαρχιακή Οδό Άργους – Ναυπλίου, κοντά στην Δαλαμανάρα. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, κάποιοι μαθητές αποφάσισαν να περπατήσουν μέχρι το Άργος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΤΕΛ εκτελεί δύο δρομολόγια την ημέρα για τη μεταφορά μαθητών από και προς το σχολείο, με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Οι γονείς ζητούν να προσαρμοστούν τα δρομολόγια στο ωράριο των εξετάσεων, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, αλλά και τυχόν ατυχήματα με μαθητές που θα περπατούν στον επαρχιακό δρόμο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ