Ο εφιάλτης της Λίντα Εβαντζελίστα – Πώς παραμορφώθηκε από τις πλαστικές

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια η Λίντα Εβαντζελίστα, μία από τις πιο φωτογραφημένες γυναίκες στον κόσμο και από τα πιο διάσημα μοντέλα. Πλέον σπάει τη σιωπή της και όπως λέει “βαρέθηκα να κρύβομαι” και προσθέτει “σκότωσα τη Λίντα, δεν με αναγνωρίζω πλέον”.

Μιλώντας στο περιοδικό People η Λίντα Εβαντζελίστα περιγράφει τον εφιάλτη που βιώνει, με όλο τον συναισθηματικό και σωματικό πόνο, από την παραμόρφωσή της έπειτα από πλαστική επέμβαση.

Όπως καταγγέλλει η Εβαντζελίστα, επέλεξε το CoolSculpting- μέθοδος κρυολιπόλυσης, η οποία προβαλλόταν ως μη επεμβατική εναλλακτική λύση στη λιποαναρρόφηση – που την άφησε “μόνιμα και βάναυσα παραμορφωμένη”. Το supermodel των ’90s έκανε 7 συνεδρίες από τον Αύγουστο του 2015 ως τον Φεβρουάριο του 2016, αλλά εμφάνισε παράδοξη λιπώδη υπερπλασία, κατάσταση όπου το λίπος έγινε σαν πέτρες στο σώμα της.

Πήγε στον γιατρό και η εταιρεία της είπε να της κάνει λιποαναρρόφηση, αλλά να μην δημοσιοποιήσει το θέμα. Έκανε μόνη της με έξοδά της το 2016 και το 2017 δύο λιποαναρροφήσεις, αλλά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Μάλιστα, ομολογεί ότι στην ανάγκη της να χάσει τα εξογκώματα που είχαν δημιουργηθεί στο σώμα της δεν έτρωγε τίποτα. Όταν πήγε στον γιατρό της εκείνος της είπε ότι όση δίαιτα και γυμναστική κι αν κάνει δεν θα καταφέρει τίποτα.

“Δεν μπορώ να ζω πια έτσι, να κρύβομαι και να ντρέπομαι. Απλώς δεν μπορούσα να ζω μέσα στον πόνο πια. Είμαι πρόθυμη επιτέλους να μιλήσω” λέει στο People και προσθέτει:  “Δεν μπορώ να κοιτάζω πια τον εαυτό μου στον καθρέφτη, δεν βλέπω τον εαυτό μου”.

Το μοντέλο αποκάλυψε το δράμα της τον Σεπτέμβριο του 2021 με εκατοντάδες φίλους της να της στέλνουν μηνύματα στήριξης.

Με ανάρτησή της στο Instagram με τίτλο «The Truth, My Story» (Η Αλήθεια, Η Ιστορία Μου) είχε αναφερθεί στην περιπέτειά της λέγοντας ότι είχε υποβληθεί σε διαδικασία μείωσης λίπους CoolSculpting πριν από πέντε χρόνια, η οποία την έχει αφήσει «μόνιμα παραμορφωμένη».

«Σήμερα έκανα ένα μεγάλο βήμα για να διορθώσω ένα λάθος που με έκανε να υποφέρω τα τελευταία πέντε χρόνια» είχε γράψει η Λίντα Εβαντζελίστα στο Instagram. Και είχε προσθέσει: «Για τους θαυμαστές μου που αναρωτήθηκαν γιατί δεν εργάζομαι ενώ η καριέρα των μοντέλων στην ηλικία μου συνεχίζεται κανονικά, ο λόγος είναι ότι παραμορφώθηκα βάναυσα από τη διαδικασία του Zeltiq CoolSculpting, η οποία έκανε το αντίθετο από ό,τι είχε υποσχεθεί»

Η Λίντα Εβαντζελίστα αποκάλυψε ότι η διαδικασία “αύξησε αντί να μειώσει τα λιποκύτταρά μου και με άφησε παραμορφωμένη”.

«Ακόμη και έπειτα από δυο επίπονες, ανεπιτυχείς χειρουργικές επεμβάσεις που έκανα για να διορθώσω την κατάσταση. Έγινα αυτό που τα media περιγράφουν… “ αγνώριστη”» τόνισε στην ανάρτησή της.

«Έχω αναπτύξει παράδοξη λιπώδη υπερπλασία ή PAH, έναν κίνδυνο για τον οποίο δεν ενημερώθηκα πριν από τις επεμβάσεις. H PAH όχι μόνο κατέστρεψε τον τρόπο βιοπορισμού μου, αλλά με έστειλε σε έναν κύκλο βαθιάς κατάθλιψης, βαθιάς θλίψης και στα χαμηλότερα επίπεδα αυτοεκτίμησης. Στην πορεία, έχω γίνει αντικοινωνική.

Με αυτήν την αγωγή, προχωράω για να απαλλαγώ από τη ντροπή και δημοσιοποιώ με την ιστορία μου. Έχω κουραστεί να ζω έτσι. Θα ήθελα να βγαίνω από την πόρτα μου με το κεφάλι ψηλά, παρά το γεγονός ότι δεν μοιάζω πια με τον εαυτό μου» είχε σημειώσει η Λίντα Εβαντζελίστα.

Τα μηνύματα στήριξης στη Λίντα Εβαντζελίστα

Η Ναόμι Κάμπελ, η Σίντι Κρόφορντ και η Κρίστι Τέρλινγκτον που μαζί με τη Λίντα Εβαντζελίστα, έγραψαν ιστορία στον χώρο του μόντελινγκ, μετά την ανάρτησή της, έσπευσαν να υποστηρίξουν τη συνάδελφό τους και να την αποθεώσουν για το θάρρος της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ