Ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Μόσχος, αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος: «Γιατί να ντρέπομαι αφού γεννήθηκα έτσι;»

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη του ο νέος διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Μόσχος μίλησε, μεταξύ άλλων, για την προσωπική του ζωή, για την ομοφυλοφιλία του, τα προβλήματα που βίωσε ως νέος αλλά και τη σχέση του με τους γονείς του.

Ο Γιάννης Μόσχος μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» αποκάλυψε ότι η ομοφυλοφιλία του ήταν φυσικά γνωστή στο στενό του κύκλο, αλλά διαπίστωσε ότι είχε πρόβλημα να το πει δημόσια, λόγω δειλίας όπως υποστήριξε. Αλλά τώρα που έχει δημόσια θέση, θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να το δηλώσει και να το αποκαλύψει. «Γιατί να ντρέπομαι αφού γεννήθηκα έτσι;», δηλώνει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Ο Γιάννης Μόσχος αναφέρεται και στους γονείς του και σημειώνει ότι «οι γονείς πάντα ξέρουν». Όπως τονίζει, όταν κάποια στιγμή θέλησε να το πει στη μητέρα του, ένιωσε ότι δεν ήθελε να το ακούσει: «Ήταν ο τρόπος της να το διαχειριστεί και το σεβάστηκα. Έχουμε ακόμα πολλά βήματα να κάνουμε και γι’ αυτό έχει σημασία η ορατότητα των δημοσίων προσώπων».

Ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αφηγείται και το πώς βίωσε την ομοφυλοφιλία του στο σχολείο: «Προσπαθούσα να το κρύψω και να δείξω ότι είμαι στρέιτ. Όμως από 4 ετών συνειδητοποίησα ότι μου αρέσουν τα αγόρια και ότι πρέπει να το κρύβω. Καταλαβαίνετε τι έζησα. Ούτε στους φίλους μου δεν μπορούσα να το ομολογήσω. Είχα φίλο που καταλάβαινα ότι και αυτός ήταν ομοφυλόφιλος και δεν το συζητήσαμε ποτέ. Φθάσαμε στα 22 μας για να το πούμε. Ήταν τέτοιος ο φόβος του περιβάλλοντος που μου δημιουργήθηκε μια ασφυξία για την πόλη μου (τη Θεσσαλονίκη). Έπρεπε να δείχνω κάτι άλλο από αυτό που είμαι. Είναι τρομερό να ζεις ανελεύθερος».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου, Γιώτας Σύκκα, αν βίωσε εκφοβισμό αποκάλυψε: «Όχι τόσο στο σχολείο. Πολύ μπούλινγκ έφαγα στην κατασκήνωση που πήγαινα, ακόμα το θυμάμαι. Είσαι π@@@@@ς. Ήταν πολύ τραυματικό. Τώρα το λέω υπερήφανα. Ναι είμαι π@@@@@ς, οι λέξεις δεν είναι πρόβλημα. Έχει σημασία πώς τις νοηματοδοτεί ο άλλος» τονίζει ο Γιάννης Μόσχος αναφερόμενος στις λέξεις που πληγώνουν και ξεκαθαρίζει: «Προφανώς έχει προσβλητική χροιά όταν κάποιος λέει αδελφή, αλλά εξαρτάται στο στόμα ποιανού είναι. Αν ένας φίλος μου πει είσαι αδελφή, σταμάτα δεν θα το θεωρήσω προσβολή. Όμως στα 10 μου όταν κάποιος μου είπε είσαι αδελφή, έκλαψα με λυγμούς. Από τότε δεν επιτρέπω στον εαυτό μου εύκολα να κλάψει».

Η ανάρτηση του Αλέξη Πατέλη

Τη συνέντευξη σχολίασε και  ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, που επίσης δεν έχει κρύψει την ομοφυλοφιλία του. Συγκεκριμένα με ανάρτηση του στα social media αναδημοσίευσε την συνέντευξη του Γιάννη Μόσχου:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ