Nude makeup look: To πιο διαχρονικό και iconic ’90s μακιγιάζ φοριέται τώρα στην πιο σύγχρονη εκδοχή του

Η εποχή των ‘90s είχε τα πιο εμβληματικά supermodels με τα πιο υπέροχα και φίνα makeup looks. Mακιγιάζ σε ουδέτερους τόνους, nude βλέφαρα, φωτεινές επιδερμίδες και κυρίως αρκετές στρώσεις lip gloss.

Τέτοια makeup looks, βγαλμένα από τις πασαρέλες και τις φωτογραφήσεις των supermodels αποτελούσαν πηγή έμπνευσης. Και σήμερα είμαστε εδώ για να κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν και να φέρουμε αυτό το πιο διαχρονικό μακιγιάζ στο σήμερα.

Παρακάτω, μοιραζόμαστε μερικά εύκολα tips για να πετύχετε το πιο iconic nude makeup look.

Αξιοποιήστε τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας σας

Η άψογη επιδερμίδα, σχεδόν αλαβάστρινη, αποτελούσε ένα από τα βασικά στοιχεία του μακιγιάζ την δεκαετία του ’90. Τώρα φοριέται καλύτερα δουλεμένο το makeup για να δώσει ένα πιο ημι-velvet φινίρισμα και σίγουρα μία πιο ανεπιτήδευτη, λαμπερή όψη.

Για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σας, επιλέξτε μία μεταξένια, μεσαίας κάλυψης φόρμουλα foundation κι απλώστε το με τα δάχτυλα, αντί για πινέλο ή σφουγγαράκι, προκειμένου να δώσει αυτή την τέλεια, φυσική λάμψη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @90s_models_

Κρατήστε το μακιγιάζ monochromatic

Οι nude αποχρώσεις στο μακιγιάζ είναι απόλυτα σωστές για ένα εκπληκτικό, φυσικό αποτέλεσμα και οι πανέμορφες περσόνες των ’90ς τις φορούσαν. Αυτό κάντε κι εσείς ακολουθώντας όμως μονοχρωμία για ακόμη πιο εντυπωσιακό makeup look.

Οι makeup artists λένε ότι το απόλυτο κόλπο για μια φρέσκια εκδοχή της τάσης των ’90s είναι να χρησιμοποιείτε μόνο ένα χρώμα. Φορέστε λοιπόν το παλ καφέ σε ρουζ, σκιά και κραγιόν. Έτσι θα πετύχετε την τέλεια μονοχρωματική λάμψη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @90s_models_

Χρησιμοποιήστε το ρουζ για contouring

Εφαρμόστε το ρουζ ακριβώς κάτω από το κόκκαλο των ζυγωματικών και συνεχίστε το μέχρι τους κροτάφους σας, και λίγο πιο πάνω από το φρύδι σας. Με αυτό τον τρόπο θα γλυκάνετε το πρόσωπό σας και δεν θα έχετε ένα βαρύ contour look.

“Μαλακώστe” το smoky eye look

Για μια νέα, πιο μοντέρνα εκδοχή του κλασικού smoky eyes look της δεκαετίας του ’90, κρατήστε την σκιά σχεδόν διάφανη. Θα μπορούσαμε και να το ονομάσουμε ‘ξεπλυμένο smoky nude look’, καθώς δεν θα έχει αυστηρές γραμμές και καμία ακρίβεια.

Κάντε λοιπόν, ένα smoky eye με ένα bronzer ή μια πιο σκούρα σκιά, απλώστε την σε ολόκληρο το βλέφαρο και σταματήστε ακριβώς κάτω από το φρύδι. Το κλειδί εδώ είναι να αναμείξετε την σκιά έτσι ώστε να δώσει μία ombre αίσθηση. Προσθέστε στην συνέχεια, λίγη λάμψη στο κέντρο των βλεφάρων. Αυτό θα δώσει ένα πιο λαμπερό φινίρισμα.

Βάλτε αρκετό lip gloss

Όπως και με το υπόλοιπο πρόσωπο, έτσι και με τα χείλη, συνεχίστε το monochromatic look- με όποιο χρώμα έχετε επιλέξει.

Ως final step, μην ξεχάσετε να βάλετε ένα διάφανο lip gloss, εστιάζοντας περισσότερο στο κέντρο του χείλους, καθώς έτσι θα δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση των πιο σαρκώδη χειλιών.

Πηγή: InStyle 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ