Νίκος Καρβέλας: «Δεν υπάρχει θρησκεία – Είναι ενισχυτικό σεξουαλικής διέγερσης»

Καλεσμένος στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη, «Μεγάλη Εικόνα» βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας.

Νίκος Καρβέλας: Χαμός στην «Μεγάλη Εικόνα»: «Μην μου κάνεις το πως θα μιλώ και τι θα λέω» – «Η συζήτηση είναι απογοητευτική»

Ο σπουδαίος συνθέτης, στιχουργός και συγγραφέας μίλησε για τη σχέση του με την θρησκεία, αλλά και την εκκλησία.

«Όταν λες “πιστεύω”… Τι σημαίνει πιστεύω; Πιστεύω σημαίνει δεν γνωρίζω. Όταν λες πιστεύω σε κάτι είναι σαν να λες πιστεύω σε αυτό που δεν γνωρίζω. Η θρησκεία το μόνο καλό που έχει κάνει και αυτό της το δίνω… Της εκκλησίας. Δεν υπάρχει θρησκεία. Υπάρχει εκκλησία. Η θρησκεία είναι μία έννοια η οποία σημαίνει “η θεϊκή παρουσία”. Τρίχες. Εμείς ξέρουμε την εκκλησιαστική παρουσία. Μόνο παπάδες βλέπουμε. Βλέπουμε ανθρώπους με εκκλησιαστική ιεραρχία, όπως ο στρατός. Ανθρώπους με μαύρα, με χρυσοποίκιλτα και τα λοιπά, οι οποίοι λένε ακατάληπτες φράσεις», είπε αρχικά.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει ένα πάρα πολύ καλό στην ανθρωπότητα και τους το δίνω. Πέραν της Τέχνης, διότι δεν μπορώ να το χρεώσω στην θρησκεία, τα αριστουργήματα της Τέχνης… Αυτό που έχει κάνει λοιπόν η θρησκεία είναι ότι αποτελεί ενισχυτικό της σεξουαλικής διέγερσης. Η θρησκεία έχει σχέση με το σεξ. Αν δεν υπήρχε η ηθική να σου απαγορεύει να πας με μια γυναίκα ή με έναν άνδρα, δεν θα υπήρχε η διάθεση να πας με αυτόν τον άνθρωπο. Ο πόθος του απαγορευμένου. Άρα η θρησκεία έθεσε τις βάσεις. Είναι ενισχυτικό. Της το δίνω αυτό. Το σεξ είναι από τα πολύ βασικά τροφοδοτικά ευτυχίας. Η εκκλησία έπαιξα ένα σημαντικό (…) και ακόμα παίζει βάζοντας προσκόμματα. Χάνεται η ίντριγκα μετά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ