Νίκος Γκέλια: Περιέγραψε πώς πέρασε τα σύνορα σε ηλικία 5,5 χρονών

Στον Φώτη Σεργουλόπουλο έδωσε συνέντευξη ο Νίκος Γκέλια. Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής, μεταξύ άλλων, εξιστόρησε το πώς πέρασε τα σύνορα μόνος του, την δεκαετία του 90΄σε ηλικία μόλις 5,5 ετών.

«Δεν είχα άλλη επιλογή, έτσι έπρεπε να έρθω. Η θεία μου μ’ έβαλε σ’ ένα ταξί και… ήρθα» είπε αρχικά ο ηθοποιός. Ενώ συνεχίζοντας είπε πως του είχε δώσει μία σακούλα με φαγητό αλλά και κάποια λεφτά για το ταξίδι: «Μου είχε δώσει την κλασική σακούλα που δίνουν όλες οι γιαγιάδες / οι θείες, που είναι το πεσκέσι σου για τον δρόμο, μου έδωσε και λεφτά “αν τυχόν συμβεί κάτι αγόρι μου πάρε” και ξεκίνησα το ταξίδι. Αλλά περισσότερο ήταν αγωνία, ήταν κούραση, ήταν και η ηλικία».

Ερωτηθείς για το εάν αν μπορούσε να συνειδητοποιήσει την αγωνία σε τέτοια ηλικία, απάντησε: «Εννοείται. Γιατί εμείς τότε μεγαλώναμε με ιστορίες ότι “ωραία θα πάμε, θα μας γυρίσουν πίσω ή όχι;” Είχες πάντα την αγωνία και το άγχος. Το οποίο είναι κάτι που κυκλοφορεί στην οικογένεια, από συζητήσεις που μπορεί να κάνουν οι μεγαλύτεροι, από όλο αυτό το κομμάτι και αυτό καταγράφεται κάπως μέσα μου. Λες “θα περάσω δεν θα περάσω; Είναι κανονισμένο; Και αν κάτι μου πουν; Αν κάτι συμβεί;“».

Τέλος ανέφερε ότι τα σύνορα τα πέρασε με τον οδηγό ταξί, ο οποίος φρόντισε να τον παραδώσει πάει μέχρι τον Βύρωνα, οπού και τον παρέδωσε στους γονείς του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ