Μυρτώ Αλικάκη για τον Πέτρο Λαγούτη: Είχαμε πάρα πολλά προβλήματα τα οποία μας οδήγησαν στο διαζύγιο

Στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα μίλησε η Μυρτώ Αλικάκη. Η γνωστή ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σχέση της με την πίστη, στο διαζύγιό της με τον Πέτρο Λαγούτη και στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Σίγουρα ήταν μία τεράστια τηλεοπτική επιτυχία η “Αναστασία” και επίσης ήταν και η πρώτη μου, πράγμα που σημαίνει ότι η πρώτη εικόνα που είχε το κοινό για εμένα ήταν μέσα από αυτόν τον ρόλο. Θεωρώ ότι τηρουμένων των αναλογιών δεν δυσκολεύτηκα πάρα πολύ. Τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά τότε. Οι άνθρωποι της τηλεόρασης ήταν λίγο πιο απρόσιτοι ίσως, υπό την έννοια ότι δεν υπήρχαν τα social media και όλα αυτά. Ακόμη υπήρχε ένα είδος αίγλης» θα πει για την θρυλική δραματική σειρά του Mega.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης η Μυρτώ Αλικάκη μίλησε και για την σχέση της με τον Θεό: «Νιώθω πως δεν έχω ιδιαίτερη ανάγκη να πιστεύω στον Θεό. Δεν έχω ανάγκη να το προσωποποιήσω κάπως ή να το εντάξω μέσα σε ένα πλαίσιο μιας θρησκείας. Παρ’ όλα αυτά με κάποιον τρόπο νομίζω πως όλοι πιστεύουμε σε κάποιον Θεό. Για εμένα για παράδειγμα Θεός μου μπορεί να είναι η έννοια της καλοσύνης, της αλληλεγγύης, της πίστης στην εσωτερική δύναμη του ανθρώπου.

Δεν μου αρέσει να πιστεύω καθόλου στην μοίρα. Μου αρέσει να νιώθω ότι μπορώ να αλλάξω τα πράγματα, μπορώ να διαχειριστώ τον εαυτό μου. Δεν μου αρέσει δηλαδή να είμαι ένα παθητικό πρόσωπο στη ζωή μου. Η πίστη είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους, αρκεί, κατά την γνώμη μου, να τους ανοίγει τους ορίζοντες και όχι να τους κλείνει».

Το διαζύγιο με τον Πέτρο Λαγούτη

«Είχαμε πάρα πολλά προβλήματα τα οποία μας οδήγησαν στο διαζύγιο. Το διαχειριστήκαμε μαζί με τον Πέτρο που είναι το πιο σημαντικό. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, εγώ δεν καταλαβαίνω πως γίνεται δύο άνθρωποι που κάνουν παιδιά να μην μιλάνε, δεν μπορώ να το καταλάβω. Πρέπει να βρεις τον τρόπο» δήλωσε αναφερόμενη στο διαζύγιό της με τον Πέτρο Λαγούτη.

Ερωτηθείσα για την γνώμη της για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, η ηθοποιός θα εξηγήσει: «Αυτό που έχω να πω είναι ότι σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλά ομόφυλα ζευγάρια που θα μεγαλώσουν έναν άνθρωπο με πολύ περισσότερη υγεία από ετερόφυλα ζευγάρια, άρα δεν έχω τέτοια κολλήματα στο μυαλό μου. Πιστεύω ότι τα παιδιά χρειάζονται αγάπη και όρια και ελεύθερο χώρο για να αναπνέουν και αυτό μπορεί να έρθει από οποιοδήποτε ζευγάρι, οποιασδήποτε μορφής».

«Η αλήθεια είναι ότι εγώ έχω θέμα όταν πειράζεται πάρα πολύ μία εικόνα. Τις περισσότερες φορές ό,τι ανεβάζω είναι αφιλτράριστο και νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο να αγαπάμε τις ατέλειες μας που μας κάνουν μοναδικούς και ξεχωριστούς, από το να θέλουμε όλοι να είμαστε ίδιοι και να μοιάζουμε» τονίζει για τις αφιλτράριστες φωτογραφίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ