«Μη Γυρίσεις»: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το γνωστό τραγούδι

Το 1989 ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας κυκλοφόρησαν το άλμπουμ τους «Απρίλη ψεύτη». Ανάμεσα στα τραγούδια του άλμπουμ ήταν και το «Μη γυρίσεις». Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι ένα από τα πιο γνωστά των αδελφών Κατσιμίχα, καθώς αγαπήθηκε από το κοινό που το τραγουδά μέχρι και σήμερα.

Ενώ πολλοί μπορεί να πίστευαν ότι πρόκειται για ένα ερωτικό τραγούδι, η πραγματική ιστορία είναι εντελώς διαφορετική.

Ο Δημήτρης Χαβρές και η Λιάνα Καραγιαννίδου παραχώρησαν συνέντευξη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης η Λιάνα Καραγιαννίδου μίλησε και για το «Μη γυρίσεις» και αναφέρθηκε στην πραγματική ιστορία του τραγουδιού που έγραψε η μητέρα της και αείμνηστη ηθοποιός και στιχουργός Βέτα Μπετίνη.

Αρχικά η Λιάνα Καραγιαννίδου εξήγησε: «Όλοι θεωρούν ότι το “Μη γυρίσεις” είναι ερωτικό. Εγώ ξέρω από την μαμά μου ότι αυτό το τραγούδι το είχε γράψει πολύ νέα, για μία αληθινή ιστορία της παιδικής της φίλης η οποία ζούσε μία πολύ κακοποιητική σχέση με τον μπαμπά της. Οπότε το «Βάλε εσύ μια φωνή και αν δεν είμαι εκεί, Βέτα να μην με λένε», έχει γραφτεί για μία ιστορία που μόνο ερωτική δεν ήταν».

Στη συνέχεια είπε: «Αυτό που στεναχωρούσε την Βέτα, ήταν ο τρόπος που το χειριζόντουσαν ο Πάνος και ο Χάρης. Κάποια στιγμή ένας από τους δύο είχε γράψει κιόλας ότι «Αν δεν το είχαμε τραγουδήσει εμείς αυτό το τραγούδι, δεν θα είχε γίνει γνωστό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ