Μέγκι Ντρίο: Η αποκάλυψη για την ρατσιστική επίθεση από την κολλητή της – «Γύρνα πίσω στη χώρα σου»

Στα παιδικά της χρόνια και στον ρατσισμό που βίωσε ερχόμενη στην Ελλάδα από την Αλβανία, αναφέρθηκε η Μέγκι Ντρίο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών.

Τα παιδικά σου χρόνια πώς ήταν;

Ήρθα στην Ελλάδα 11 χρόνων από την Αλβανία. Όπως κάθε οικογένεια αλβανική που ερχόταν στην Ελλάδα περνούσε δύσκολα, έτσι πέρασα κι εγώ δύσκολα. Βίωσα ρατσισμό επειδή δεν µιλούσα τη γλώσσα. Πήγαινα σε ιδιωτικό σχολείο και, παρ’ όλα αυτά, άκουγα τρομερά ρατσιστικά σχόλια, όπως το «Παλιοαλβανίδα, πήγαινε πίσω στη χώρα σου». Αυτό το σχόλιο το έχω ακούσει και από φίλη µου κολλητή. Μετέπειτα τα πράγματα έγιναν καλύτερα, αλλά ακόμα και στα 30 µου ακούω ρατσιστικά σχόλια για την καταγωγή µου.

Έχει υπάρξει κάποιος θαυμαστής σου που σε έχει φέρει σε δύσκολη θέση;

Έχει υπάρξει. Συγκεκριμένα, όταν ήμουν 18 χρόνων και έμενα στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν πολύ κολλημένος µμαζί µου. Με παρακολουθούσε συνεχώς και µε περίμενε στην είσοδο του σπιτιού µου, µε αποτέλεσμα να φοβάμαι ακόμα και να πάω στο σπίτι. ∆εν τον ήξερα καν σαν άνθρωπο. Ήταν κανονικός stalker. Αναγκάστηκα να κάνω ασφαλιστικά µέτρα σε αυτόν, για να σταματήσει να µε ενοχλεί. Έπειτα από τότε, αναγκάστηκα να γίνω άνδρας του εαυτού µου, για να προστατεύω τον εαυτό µου και στις δουλειές µου και στην προσωπική µου ζωή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ