Μάκης Τσέλιος: Οι φίλοι μου δεν έρχονταν σπίτι μου και δεν έτρωγαν μαζί μου, για να μην κολλήσουν AIDS

Καλεσμένος της εκπομπής «Στιγμές» του Μάνου Νιφλή, βρέθηκε ο δημοφιλής σχεδιαστής μόδας Μάκης Τσέλιος, ο οποίος αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στην περίοδο που ο Billy Bo, έδινε την δική του μάχη με το AIDS, και στον μεγάλο ρατσισμό που αντιμετώπισε εκείνα τα χρόνια.

Συγκινεί ο Μάκης Τσέλιος: «Με τον Billy Bo σχεδιάσαμε μέχρι και το μνήμα του»

Ο κ. Τσέλιος μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπιζε ο κόσμος τότε, αλλά και για την άγνοιά του σε σχέση με το AIDS. «Πέρασα πολύ δύσκολα και μετά τον θάνατο του Βασίλη. Δεν με καλούσε κανείς από τους φίλους μου, δεν έρχονταν στο δικό μου σπίτι, δεν έτρωγαν μαζί μου» εξομολογήθηκε.

Μάλιστα, τόνισε ότι υπήρξαν “ξένοι” άνθρωποι που τον στήριξαν, την ώρα που οι φίλοι του είχαν απομακρυνθεί. Ωστόσο, η οικογένειά του, όπως είπε ο σχεδιαστής μόδας, τον είχε μες την αγκαλιά της. «Τους είχα εξηγήσει τα πάντα, αφού ήξερα από τι μπορεί κανείς να κολλήσει AIDS. Ωστόσο, κάποιοι έλεγαν “θα πάρεις ρούχο από τον Billy Bo; Μήπως είναι επικίνδυνο και κολλήσεις τίποτα;».

Όπως λέει, δεν τον άφηναν ακόμη και να κάνει μπάνιο σε πισίνα, ενώ στο παρελθόν δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. «Ούτε που με ένοιαζε όμως. Έχτισα έναν τοίχο για να μην καταλάβει ο Βασίλης, αυτά που λέμε τώρα. Ήταν ένας άνθρωπος ευαίσθητος, και βρισκόταν σε τόσο δύσκολη κατάσταση που δεν είχε να προσθέσει κάτι άλλο».

Ερωτηθείς εάν επέστρεψαν αργότερα οι φίλοι που είχαν απομακρυνθεί, ο κ. Τσέλιος απάντησε πως μερικοί από αυτούς γύρισαν, αλλά «εγώ δεν τους κράτησα. Γενικά, κάθε 5-10 χρόνια κάνω ένα ξεκαθάρισμα για το ποιοι πρέπει να μείνουν κοντά μου, αλλά και να μείνω και εγώ κοντά τους. Λίγοι μένουν στο τέλος, Μάνο».

Αναφερόμενος στον Βασίλη, ο Μάκης Τσέλιος, επεσήμανε πως ήταν το Α και το Ω για την δική του ζωή. «Έχτισα την ζωή μου πάνω στον Βασίλη και αυτός σε εμένα. Η απώλειά του ήταν σημαντική. Έκανα προσευχή για να φύγει… Άστα Μάνο. Μιλάμε για μία εποχή που κανείς δεν ήξερε τίποτα, και με ρωτούσαν “μα δεν πρόσεχε ο Βασίλης;”, και εγώ τους έλεγα για ποιο πράγμα να προσέξει; Μήπως κολλήσει κάποιο αφροδίσιο νόσημα; Δεν το γνωρίσαμε στην Ελλάδα το AIDS».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ