Μάκης Τσέλιος: Η εξομολόγηση για τον Μπίλι Μπο – «Δεν το έχω ξαναπεί δημόσια, αλλά το ξέρει ο κόσμος»

Ο Μάκης Τσέλιος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4». Ο γνωστός σχεδιαστής «άνοιξε» την καρδιά του σχετικά με τον Μπίλι Μπο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 13 Ιουλίου του 1987, χτυπημένος από AIDS.

«Ήταν Μάιος και ήταν ανθισμένες οι νεραντζιές. Και λέω ‘τι ωραία που μυρίζουν’. Και εκείνος γύρισε πίσω να με δει. Και μου λέει “ναι πράγματι”. Και τότε του λέω “εσύ ποιος είσαι, ο Βασίλης;”. Ήταν 17 ο Βασίλης και εγώ 26, 9 χρόνια διαφορά είχαμε. Όταν πιάσαμε την κουβέντα, μετά από κάποια στιγμή ξαναβρεθήκαμε και εγώ σκέφτηκα ‘ο Βασίλης θέλει κάποιον άνθρωπο να τον βοηθήσει’. Μου άρεσε. Ήταν τόσο ερωτεύσιμος -κι από τους πάντες, άνδρες και γυναίκες. Σε σταματούσε η ομορφιά του. Υπήρξε έρωτας σημαντικός μαζί μου και λέω αυτόν τον άνθρωπο πρέπει να τον βοηθήσω. Τότε πήγαινε σε μία σχολή χορού, αλλά δεν ήταν… Χόρευε στα μπουζούκια, στα θέατρα ε και σκέφτηκα μήπως βρούμε κάτι άλλο και τον έβαλα στην σχολή “Βακαλό”. Ήταν άνθρωπος δικός μου», είπε ο Μάκης Τσέλιος για την γνωριμία του με τον Μπίλι Μπο.

Τότε, ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος είπε στον Μάκη Τσέλιο «τον ερωτεύτηκες», με τον σχεδιαστή να απαντάει: «Ε βέβαια» και να προσθέτει: «Δεν το έχω ξαναπεί δημόσια αυτό, αλλά το ξέρει ο κόσμος».

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η Νάνσυ Ζαμπέτογλου, απευθυνόμενη στον σχεδιαστή σχολίασε: «Ναι, η αλήθεια είναι ότι δεν το έχεις ξαναπεί, πάντα έλεγες για μια στενή φιλία» με τον Μάκη Τσέλιο να σημειώνει: «Έκανα παρέα 5 … 6 … 7… 17 χρόνια με έναν άνθρωπο που δεν ήταν δικός μου άνθρωπος; Ήταν δικός μου άνθρωπος».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Μάκης Τσέλιος είπε για τον Μπίλι Μπο: «Δεν είχε δύναμη προσωπική γι’ αυτό ήταν γαντζωμένος επάνω μου μέχρι τέλους, δηλαδή εννιά μήνες που ταλαιπωρήθηκε με την ασθένεια, που άλλοι θα φεύγανε σε 15-20 μέρες, αλλά έκανα ό,τι ήταν δυνατό στον κόσμο ολόκληρο και στην Γαλλία και στην Αμερική. Γιατρούς… τους πήρα μαζί μου, ταξιδεύαμε με τα αεροπλάνα. Τον πήγα όπου ήταν καλύτερα, προσπαθώντας να τον βοηθήσω».

Σχετικά με τις τελευταίες ώρες του Μπίλι Μπο ο σχεδιαστής ανέφερε: «Του έκλεισα τα μάτια. Όταν γυρίσαμε από την Αμερική είχε χάσει το φως του. Έφυγε στην αγκαλιά μου. Δεν ήθελε να είναι κανείς στο δωμάτιο. Μου είπε “θέλω να φύγω ήσυχος”. Ήταν τυφλός και 40 κιλά. Είχε εγκαταλείψει».
«Ήταν ένας φίλος, ένα συμπλήρωμα για μένα, κάτι που είχα να ασχοληθώ και που ήθελα να γεράσουμε μαζί. Να κάποιον δικό μου άνθρωπο και αυτό δεν το έχω τώρα. Έχω προσπαθήσει να βρω… δεν είναι εύκολο» εξομολογήθηκε για τον Μπίλι Μπο ο Μάκης Τσέλιος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ