Θρίλερ με την τέφρα της Μαίρης Χρονοπούλου

Την Μαίρη Χρονοπούλου αποχαιρέτησαν οι αγαπημένοι της άνθρωποι την περασμένη Παρασκευή (13/10). Η μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου είχε ζητήσει αντί να ακολουθηθεί το τελετουργικό μιας χριστιανικής κηδείας, να γίνει μία συνάντηση των δικών της ανθρώπων στο σπίτι της στην Παιανία για να την αποχαιρετήσουν, και ύστερα να οδηγηθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

Ενώ οι μέρες περνάνε μυστήριο παραμένει το τι θα γίνει με την τέφρα της διάσημης ηθοποιού, με τα ενδεχόμενα να είναι δύο. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος και φίλος της Μαίρης Χρονοπούλου, Γιάννης Αρμουτίδης στην εφημερίδα Espresso την παραλαβή της τέφρας, η οποία είναι τοποθετημένη σε λευκή τεφροδόχο, με ζωγραφισμένο ένα πανέμορφο λουλούδι, υπέγραψε από το αποτεφρωτήριο Ριτσώνας ο συντονιστής της ομάδας φίλων της και πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος. Ο οποίος αφού την παρέλαβε με απόλυτη διακριτικότητα και ασφάλεια, ανέλαβε τη φύλαξή της από κοινού με τον επίσης στενό φίλο της Χρονοπούλου, τον σκηνοθέτη Νίκο Σέκερη.

Η τέφρα λοιπόν της αείμνηστης ηθοποιού βρίσκεται στην Αθήνα, εκεί όπου, όπως είχε αποκαλύψει στην τελευταία της συνέντευξη, ήθελε να μετακομίσει για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της, φεύγοντας από το σπίτι της -που λάτρεψε- στην Παιανία.

Τα δύο ενδεχόμενα για την τέφρα της

Σύμφωνα με τον Γιάννη Αρμουτίδη στην Αθήνα θα βρίσκεται η τέφρα της τουλάχιστον έως το 40ήμερο μνημόσυνό της, ίσως και περισσότερο. Ο δημοσιογράφος γράφει πως ίσως η τέφρα να μείνει και περισσότερο στην Αθήνα, γιατί απομένει να αποφασιστεί οριστικά αν τελικώς θα διασκορπιστεί η τέφρα της στο Σούνιο (όπως ήταν η αρχική της επιθυμία, την οποία συνέταξε εγγράφως το 2019) ή αν θα γίνει εναπόθεσή της σε λιτό μνημείο που θα ανεγερθεί στο σπίτι όπου διέμενε τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής της, στην Παιανία, και στο οποίο θα υπάρχει η επιγραφή που επιθυμούσε: «Μαίρη Χρονοπούλου. Ηθοποιός. Αγαπούσε τα παιδιά».

Ωστόσο, εξετάζεται το ενδεχόμενο να διαμοιραστεί η τέφρα της ώστε να εκπληρωθούν και οι δύο επιθυμίες της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ