Λευτέρης Λαζάρου: Είμαι φοβισμένος άνθρωπος, τα κρούσματα έχουν ξεφύγει – Θα ισορροπήσει η αγορά

Για τη λειτουργία της εστίασης με την εφαρμογή των νέων μέτρων και στις δυσκολίες που εντοπίζονται μίλησε στην ΕΡΤ ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου.

“Είναι μια εξίσωση που θα πρέπει να λειτουργήσει για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Αυτό είναι το σίγουροι. Οι πρώτες μέρες της εφαρμογής θα είναι λίγο δύσκολες, γιατί το κάθε εστιατόριο έχει τον δικό του τρόπο λειτουργίας. Σήμερα εγώ υποδέχομαι ανθρώπους που έχουν κάνει ρεζερβέ δέκα-δεκαπέντε μέρες πριν. Με κάποιους είχα τη δυνατότητα να έχω τηλεφωνική επικοινωνία να δω αν είναι εμβολιασμένοι με άλλους όχι… Κάποιους δεν μπορέσαμε να βρούμε στα τηλέφωνα, οπότε προφανώς θα έρθουν, δεν έχει γίνει κάποια ακύρωση. Σήμερα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποιους ανθρώπους που δεν ξέρουμε είναι εμβολιασμένοι, οπότε σήμερα η λειτουργία θα πρέπει να πάει σε ανοιχτή λειτουργία” τόνισε ο γνωστός σεφ και πρόσθεσε:

“Εγώ έχω τη δυνατότητα του πολυχώρου, υπάρχει ταράτσα, εξωτερικός χώρος, μπαλκόνια, εσωτερικοί χώροι κλιματιζόμενοι, έχω τη δυνατότητα να ελιχθώ. Οι καινούργιοι κανόνες με τους οποίους θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά, ευνοούν πολύ τα μικρά μαγαζιά που δεν είχαν την τύχη να έχουν έναν πλάτανο έξω από το μαγαζί τους ή ένα φαρδύ πεζοδρόμιο έξω από το μαγαζί τους και ήταν σε αναστολή. Με αυτόν τον τρόπο “σώζεται” η περίοδος που απομένει μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι. Κάθε αρχή και δύσκολη. Θα ισορροπήσει η αγορά, θα βρει τον ρυθμό της”.

Παράλληλα ο κ. Λαζάρου επεσήμανε ότι άκουσε πως αυξήθηκε το ποσοστό αυτών που θέλουν να εμβολιαστούν: “Να ξεμπερδεύουμε με αυτά, και οι άνθρωποι που είναι στη δεύτερη ηλικία, οι άνω των 50 ετών να πειστούν και να εμβολιαστούν και τα νέα παιδιά να προσέξουν και να εμβολιαστούν και αυτά, οι εργαζόμενοι είναι άλλη μια στρέβλωση που πρέπει να την τελειώσουμε με περισσότερες κουβέντες και πειθώ, όλοι οι εργαζόμενοι”.

Και επεσήμανε: “Είμαι ένα φοβισμένος άνθρωπος, βλέπουμε ότι τα κρούσματα έχουν ξεφύγει, είμαστε μια κατ’ εξοχήν τουριστική χώρα, περιμένουμε τον τουριστικό προϊόν πως και πως, αν ξαφνικά μας κοκκινίσουν, θα είναι καταστροφικό για εμάς. Πολλά ξενοδοχεία δεν θα ξανανοίξουν ποτέ, πολλά εστιατόρια δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτήν τη μεγάλη κρίση και φοβάμαι ότι ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος. Ήδη υπάρχουν πολλά μαγαζιά που δεν θα ανοίξουν και αντιμετωπίζουμε και πρόβλημα εργατικού δυναμικού και το αντιμετωπίζει και όλη η Ευρώπη. Πολλά παιδιά άλλαξαν κατεύθυνση…”.

Παράλληλα, ο Λευτέρης Λαζάρου τόνισε ότι έχει στο κοντινό του περιβάλλον κάποιους ανθρώπους που νόσησαν: “Πραγματικά αυτό που έβλεπα ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο και δεν θέλω καν να το σκέφτομαι. Έχω γυναίκα γιατρό και ξέρω από πρώτο χέρι τι ακριβώς συμβαίνει. Με έχει κάνει πάρα πολύ προσεκτικό και πάρα πολύ ευαίσθητο σε ό,τι αφορά τον δικό τους χώρο, όλους αυτούς τους ανθρώπους. Ήμουν από τους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν πάρα πολύ γρήγορα – τόσο εγώ όσο και τα παιδιά μου, με σεβασμό στην ίδια και στον χώρο της”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ