Λάμπρος Φισφής και Δημήτρης Μακαλιάς: Το ευφυές κωμικό δίδυμο μιλά στο enikos.gr για τα κάλαντα και την παράσταση «Να τα πούμε;»;

Τα κάλαντα του Γιάννη Μαρκόπουλου από όλη την Ελλάδα θα παρουσιαστούν για 3 μοναδικές βραδιές στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών με οικοδεσπότες τους δυο αστείρευτους κωμικούς.

Της Νάντιας Ρηγάτου

Κάλαντα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας που μας άφησε ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος αλλά και παραδοσιακά έθιμα κάθε τόπου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών 23, 24 & 26 Δεκεμβρίου.

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς γίνονται μια μαγική μουσική παράσταση με τη συμμετοχή ενδεκαμελούς ορχήστρας και των Μικρών Μουσικών του Ωδείου Αθηνών στην πιο διασκεδαστική της εκδοχή αφού θα βρίσκονται εκεί ο Λάμπρος Φισφής και ο Δημήτρης Μακαλιάς.

Το δίδυμο με το αστείρευτο χιούμορ σαν τα δύο χριστουγεννιάτικα ξωτικά της βραδιάς θα πρωτοστατούν στη γιορτή και θα σκορπίσουν το γέλιο και τη χαρά  όπως μόνο εκείνοι ξέρουν.

Με αφορμή το βίντεο που ανέβασαν συζητώντας οι δυο τους για την παράσταση, μπήκα στη περιέργεια να μάθω αν τα δυο πειραχτήρια της καρδιάς μας έλεγαν τα κάλαντα όταν ήταν παιδιά.

 

Λάμπρος Φισφής και Δημήτρης Μακαλιάς αποκαλύπτουν στο enikos.gr αν έλεγαν τα κάλαντα μικροί

Λ. Φ. : Έλεγα τα κάλαντα μέχρι την Τετάρτη δημοτικού. Μαζευόμασταν 25 παιδιά από το σχολείο και πηγαίναμε να τα πούμε. Ήμασταν 25 παιδιά, τι χαρτζιλίκι να βγάλεις; Αλλά είχε πλάκα. Στο τέλος της μέρας μαζευόμασταν στο σπίτι κάποιου όλοι μαζί και αυτό ήταν!

Δ.Μ. : Έλεγα τα κάλαντα κάθε χρόνο με μανία. Σηκωνόμουν στις 5 το πρωί και ξυπνούσα τους γείτονες στις 6 για να τους πω τα κάλαντα. Ήθελα να τους προλάβω πριν φύγουν για τις δουλειές τους και μετά ξεχυνόμασταν με τον αδερφό μου στα μαγαζιά ώστε να προλάβουμε να τα πούμε πρώτοι. Βάζαμε έναν στόχο πόσα χρήματα θέλουμε να μαζέψουμε και δεν σταματούσαμε εάν δεν είχαμε πιάσει το στόχο μας. Υπήρξε φορά που αργήσαμε τόσο πολύ που η μητέρα μας πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και μας αναζήτησε. Ακούσαμε κατσάδα γυρνώντας σπίτι αλλά είχαμε καλό σκοπό που αργήσαμε γιατί θέλαμε να πάρουμε δώρο στους γονείς.

“Να τα πούμε;” Τα κάλαντα του Γιάννη Μαρκόπουλου στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών

23, 24 & 26 Δεκεμβρίου στις 12:00

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ