Κώστας Λάσκος: Ο ρόλος στις Άγριες Μέλισσες και το συγκινητικό “αντίο” των συναδέλφων του

Ο Κώστας Λάσκος έφυγε από τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο ηθοποιός νοσηλευόταν για μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Ένας από τους τελευταίους ρόλους του Κώστα Λάσκου ήταν στη δημοφιλή σειρά του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες» όπου το 2019 υποδύθηκε τον καλόγερο Πατέρα Νικόδημο.

Ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε τον Θωμά Κυπραίο να κρυφτεί στο Μοναστήρι, όταν εκείνος είχε εγκαταλείψει το Διαφάνι προκειμένου ο Νέστορας να μην μάθει την αλήθεια για τον γιο του.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ)Σπύρος Μπιμπίλας, κάνοντας λόγο για έναν «σεμνό εργάτη του θεάτρου» και μία «εμβληματική φυσιογνωμία που σφράγισε πολλούς ρόλους με το ταλέντο του».

Η Νίκη Σερέτη στον αποχαιρετισμό της έγραψε, μεταξύ άλλων, «πόσο γλυκός Άνθρωπος, γεμάτος ζωντάνια! Τι Ερμηνευτής! Τι υπέροχη, κινηματογραφική φάτσα. Ακόμα ηχούν οι λέξεις από το στόμα του, στα αυτιά μου: “Ας μην βιαζόμαστε, ας περιμένουμε την τελευταία μέρα της ζωής ενός ανθρώπου κι αν το τέλος έρθει χωρίς ο άνθρωπος αυτός να έχει γνωρίσει το βάσανο, τότε ας πούμε: Καλότυχος ο τάδε! (Οιδίπους Τύραννος)».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ