Κόρτνεϊ Λαβ: Ο Κομπέιν ήθελε απελπισμένα να γίνει διάσημος

Κόρτνεϊ Λαβ: Ο Κομπέιν ήθελε απελπισμένα να γίνει διάσημος

Την εικόνα του ασυμβίβαστου και αντισυστημικού τροβαδούρου που καλλιεργούσε και εμφάνιζε προς τα έξω ο Κερτ Κομπέιν, ο σπουδαίος τραγουδιστής των Nirvana που πέθανε πριν από 20 χρόνια, επιχειρεί τώρα να ανατρέψει η χήρα του, η εκκεντρική Κόρτνεϊ Λαβ, η οποία μιλώντας σε εκπομπή του National Geographic υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «ο Κερτ επικοινωνούσε απεγνωσμένα με κάθε μεγάλη δισκογραφική εταιρεία για να υπογράψει συμβόλαιο».

«’Hθελε απελπισμένα να γίνει ο μεγαλύτερος ροκ-σταρ στον κόσμο», προσέθεσε η ίδια στη σειρά του αμερικανικού καναλιού «Η δεκαετία του 90: Η τελευταία μεγάλη δεκαετία». Οι δηλώσεις της Λαβ έρχονται σε αντίθεση με όσα γνωρίζαμε για τον Κομπέιν, ο οποίος για το ευρύ κοινό ήταν ένας εσωστρεφής τραγουδιστής που μένει αδιάφορος για τη διασημότητα και για τα φώτα της διασημότητας που τον περιβάλλουν.

Όντως, όταν οι Nirvana έγιναν αστέρια παγκοσμίου φήμης – στον απόηχο της τεράστιας επιτυχίας του τραγουδιού «Smells Like Teen Spirit», που κυκλοφόρησε το 1991 – ο Κομπέιν εμφανιζόταν να δυσκολεύεται ιδιαίτερα να διαχειριστεί αυτήν την ξαφνική δημοσιότητα.

Το γεγονός αυτό, ενδέχεται να επιβάρυνε σημαντικά τον ψυχισμό του και να τον οδήγησε στην αυτοκτονία τον Απρίλιο του 1994, σημειώνει ο βρετανικός Guardian.

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ