Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Αδιανόητη εμπειρία, δεν μου έχει ξανασυμβεί να συνεργαστώ με ηθοποιούς με σύνδρομο Down

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Kωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ρόλο του στον «Γιατρό» αλλά και στη συνεργασία του με ηθοποιούς που έχουν σύνδρομο Down.

Συγκεκριμένα, ο δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και αναφερόμενος στην συμμετοχή των ηθοποιών με σύνδρομο Down στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς στην οποία πρωταγωνιστεί τόνισε: «Ήταν μια αδιανόητη εμπειρία. Δεν μου έχει ξανασυμβεί και μάλιστα, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω μεγάλη εξοικείωση, γιατί δεν έχει τύχει. Εννοώ πως έχουν έρθει παιδιά στα καμαρίνια , αλλά δεν έχω συναναστραφεί με έναν άνθρωπο για τόση ώρα».

Μάλιστα, ο ίδιος σχολιάζοντας την εμπειρία του αυτή υπογράμμισε: «Ήταν τρομερό. Δηλαδή, έβρισκα μια γλώσσα να συνεννοηθώ και σιγά σιγά, μέσα στο γύρισμα άρχισα να βρίσκω τον τρόπο και να αισθάνομαι πιο πολύ ο εαυτός μου. Γιατί στην πραγματικότητα, αυτό που καταλαβαίνεις είναι ότι εσύ μετακινείσαι. Αυτό το πρόσωπο είναι μια χαρά, στη θέση του.

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Πήγα προχθές και διάβασα ένα παραμύθι σε έναν σύλλογο ατόμων με αναπηρία στον Χολαργό κι ήταν 70 άτομα μέσα, ήταν για εμένα μία τρομερή εμπειρία , μετά χαιρόντουσαν κι αγκαλιαζόμασταν και λέγαμε άλλα.

Έβλεπα πόσο εύκολο κι απλό ήταν για τους ανθρώπους που εργάζονταν εκεί, να υπάρχουν και να επικοινωνούν. Τους είπα πόσο ταπεινά αισθανόμουν εγώ σε σχέση με αυτό που κάνω στην καθημερινότητα και σε σχέση με αυτό που κάνουν εκείνοι. Μου έφυγε τελείως και αισθάνομαι πια ότι είμαι πολύ ικανός να το αντιμετωπίσω αυτό».

Τέλος, σχετικά με το εν λόγω επεισόδιο της σειράς ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σημείωσε: «Ελπίζω και πιστεύω πως η προβολή αυτού του επεισοδίου να βοήθησε και γενικά να βοηθά η σειρά. Ο “Γιατρός” νομίζω ότι προσπαθεί αυτό που φτιάχνει να είναι κάποιας ποιότητας, κάποιας αξίας. Πήραμε πολλά μηνύματα κι εμένα με συγκίνησε πάρα πολύ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ