Κλέλια Ρένεση: Είχε ατύχημα στην Γαύδο και ο γιατρός… δεν είχε κλειδί για να μπει στο ιατρείο

Ένα ατύχημα είχε η Κλέλια Ρένεση, στη Γαύδο, που κάνει τις διακοπές της, καθώς κάηκε στο πόδι της με μαγειρικό λάδι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πρέπει να πάει στο Περιφερειακό Ιατρείο Γαύδου, για να της παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Η ηθοποιός όμως ήρθε μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά το ιατρικό προσωπικό, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού που μπορεί να χρειαστούν ιατρική φροντίδα. Τα όσα είδε και έζησε τα μετέφερε σε stories που ανέβασε στο προσωπικό της προφίλ στο instagram.

«Γεια σας λοιπόν ακούστε να σας πω τι μου έχει συμβεί. Έχω καεί στο πόδι μου από μαγειρικό λάδι και έχω έρθει στην Γαύδο, εδώ στο Περιφερειακό Ιατρείο Γαύδου και περιμένω μισή ώρα με τρία τέταρτα. Ο γιατρός είναι εδώ ο καλός μου και δεν μπορεί να με εξετάσει, γιατί δεν έχει κλειδί να μπει. Γιατί το κλειδί το έχει το ασθενοφόρο που έχει πάει να δει άλλο περιστατικό! Δεν υπάρχουν δύο κλειδιά και δεν μπορεί κανένας άρχων / παράγοντας να τους βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι. Οπότε οι ασθενείς περιμένουν έξω από το ιατρείο μέχρι να επανέλθει το ασθενοφόρο που έχει το άλλο κλειδί».

 

«Φαντάσου πόσο δύσκολο είναι να βγει ένα αντικλείδι στην μεθόριο. Δεν μπορούν να βγάλουν ένα αντικλείδι! Επίσης μου λέει ο γιατρός, δεν υπάρχει καθαριότητα. Δεν υπάρχει καθαρίστρια στο ιατρείο. Δε φτάνει που είναι εδώ και τραβάνε αυτά που τραβάνε, πρέπει να καθαρίζουν οι ίδιοι το ιατρείο τους. Δεν υπάρχει καθαριότητα από κανένα παράγοντα, ούτε από την περιφέρεια, ούτε από τον δήμο. Τι πρέπει να κάνουμε πιστεύετε; Να έρθουμε εθελοντικά οι παραθεριστές να καθαρίζουμε; Ε Κοραλία, να καθαρίσουμε εμείς;».

 

«Λοιπόν, εδώ τα παιδιά είναι αστέρια με περιποιηθήκανε πάρα πολύ. Το έγκαυμά μου είναι σε καλό βαθμό. Εδώ καταλαβαίνετε οι ελλείψεις είναι φοβερές στο Περιφερειακό Ιατρείο Γαύδου. Όχι μόνο δεν υπάρχουν αντιβιώσεις, φαντάζομαι επειδή χρειάζονται συνταγογράφηση πλέον, δεν υπάρχουν και τα βασικά φάρμακα πχ για να αντιμετωπίσεις μια γαστρεντερίτιδα, να αντιμετωπίσεις κάτι παιδικό, δηλαδή μια παιδική γαστρεντερίτιδα, δεν παρέχονται. Οπότε οι γιατροί εδώ, επειδή είναι τζιμάνια, έχουν συνεννοηθεί με κάποια κοινωνικά φαρμακεία από τα Χανιά και τους στέλνουν οι άνθρωποι φάρμακα και μπορούν και εξυπηρετούν τον κόσμο. Παιδιά αν δεν υπήρχε η προσωπική φλόγα και ο εθελοντισμός, η δουλειά δεν θα γινόταν εδώ πέρα όπως καταλαβαίνετε».

 

«Να μην μιλήσω για την καθαριότητα, ότι οι ίδιοι οι γιατροί πρέπει να καθαρίζουν το ιατρείο τους. Κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο και θα έπρεπε η πολιτεία να το παρέχει αυτό, είτε η περιφέρεια, είτε ο δήμος. Οπότε, πραγματικά καλώ τους παραθεριστές της Γαύδου, οι οποίοι είναι εδώ και απολαμβάνουν αυτό το νησί, να οργανώσουμε ομάδες και να ερχόμαστε να καθαρίζουμε το ιατρείο. Γιατί εγώ αυτή τη στιγμή θα το κάνω, γιατί δεν γίνεται αλλιώς!».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ