Κιάνου Ριβς: Η ασυνήθιστη ρήτρα που βάζει στα συμβόλαιά του

Με τη χρήση της τεχνολογίας AI (Τεχνητής Νοημοσύνης) να εισβάλλει όλο και περισσότερο στη δημιουργία ταινιών, έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση η ηθική της ψηφιακής αλλαγής στις ερμηνείες των ηθοποιών.

Κιάνου Ριβς: Επίσκεψη-έκπληξη σε παμπ – «Κόντεψε να λιποθυμήσει ο μάγειράς μας»

Ένας από τους αστέρες του Χόλιγουντ που εκφράζει την αντίθεση του στη συνεχή εισβολή της ψηφιακής επεξεργασίας στις κινηματογραφικές παραγωγές είναι Ο Κιάνου Ριβς.

Για την ακρίβεια, ο ηθοποιός έχει ενστάσεις όσον αφορά στη δύναμη της τεχνολογίας CGI , σε τέτοιο βαθμό που πριν από χρόνια, έφτασε στο σημείο να προσθέσει μια ρήτρα στα συμβόλαιά του που ορίζει ότι οι εμφανίσεις του σε ταινίες δεν μπορούν να παραποιηθούν χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Κιάνου Ριβς: Κατακτά και τη μικρή οθόνη – Για πρώτη φορά πρωταγωνιστής σε σειρά

” Άλλαξαν την ερμηνεία μου”

Ο πρωταγωνιστής της κινηματογραφικής σειράς John Wick δήλωσε σε συνέντευξη του στο Wired: “Νωρίς, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ή μπορεί να ήταν η δεκαετία του ’90, άλλαξαν την ερμηνεία μου“.

Μου πρόσθεσαν δάκρυ στο πρόσωπό “, υπογράμμισε ο ηθοποιός χωρίς να αναφέρει την ταινία.

Κιάνου Ριβς: Αποκάλυψε ποιο είναι το αγαπημένο του τραγούδι – ΒΙΝΤΕΟ

“Ήταν σαν να μην χρειάζεται καν να βρίσκομαι εδώ” εξήγησε ο Ριβς.

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός, όταν ρωτήθηκε αν έχει προσθέσει ρήτρα στα συμβόλαιά του που απαγορεύουν την επεξεργασία στην ερμηνεία του μετά την παραγωγή μιας ταινίας , εκείνος απάντησε θετικά

Η άποψή του για τα deepfakes

«Αυτό που είναι απογοητευτικό σε αυτό είναι ότι χάνεις τη δυνατότητα να δράσεις» είπε ο ηθοποιός για τα deepfakes. «Όταν ερμηνεύεις σε μια ταινία, ξέρεις ότι θα σε μοντάρουν, αλλά συμμετέχεις με κάποιο τρόπο κι εσύ σε αυτό».

Τα deepfakes είναι ψηφιακά μέσα στα οποία το πρόσωπο ή το σώμα ενός ατόμου αντικαθίσταται ψηφιακά με τα φυσικά χαρακτηριστικά κάποιου άλλου.

«Αν μπεις στον κόσμο των deepfakes, δεν μετράνε οι απόψεις σου, κάτι που είναι τρομακτικό. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς οι άνθρωποι θα διαχειριστούν αυτές τις τεχνολογίες» εκτίμησε.

«Οι τεχνολογίες βρίσκουν θέση στην εκπαίδευσή μας, την ιατρική , την ψυχαγωγία , την πολιτική ακόμη και στο πώς πολεμάμε και πώς εργαζόμαστε» συμπληρώνει ο Ριβς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ