Κέιτ Μίντλετον: «Παλιομοδίτικα, χωριάτικα κουτσομπολιά οι θεωρίες συνωμοσίες» – Τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι αποκάλεσε τις θεωρίες συνωμοσίας για την πριγκίπισσα της Ουαλίας “παλιομοδίτικο κουτσομπολιό”, ενώ ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, σερ Κίρ Στάρμερ, κάλεσε το κοινό να “αποσυρθεί” από την Κέιτ Μίντλετον και να την αφήσει να ξεκουραστεί.

Οι διαδικτυακές εικασίες έχουν εξαπλωθεί τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με το πού βρίσκεται η Κέιτ, 42 ετών, ενώ συνεχίζει να αναρρώνει από εγχείρηση στην κοιλιά, με τους βοηθούς του παλατιού να λένε ότι δεν θα σχολιάσουν την ανάρρωσή της.

Ωστόσο, την πριγκίπισσα απαθανάτισε ένας πολίτης με την κάμερά του να περπατάει χαρούμενη με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ έξω από το Windsor Farm Shop το Σάββατο, και φέρεται να δείχνει “σούπερ χαλαρή”. Οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την Κέιτ συνεχίζουν να εξαπλώνονται σαν πυρκαγιά μετά την έξοδό της αυτό το Σαββατοκύριακο, με ορισμένους να ισχυρίζονται ότι το υλικό δεν ήταν της Κέιτ, αλλά μιας σωσία της βασίλισσας. Η επίσημη σωσίας της πριγκίπισσας δήλωσε ότι δεν ήταν αυτή στο βίντεο.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι κατήγγειλε τα “κουτσομπολιά”, λέγοντας ότι οι εικασίες για την υγεία της πριγκίπισσας είναι “λάθος”. Ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε στο Times Radio: “Νομίζω ότι έχουμε εμμονή με τη συνωμοσία και έχουμε ελάχιστη αίσθηση της ανθρωπιάς εκείνων που βρίσκονται στο επίκεντρο των ειδήσεων.
«Οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αρρωσταίνουν, να κάνουν μια εγχείρηση, ό,τι κι αν είναι αυτό, και να ζουν τη ζωή τους με ηρεμία χωρίς να απαιτούν να αποδεικνύουν κάτι κάθε δεύτερη μέρα», είπε.

Και πρόσθεσε: “Είναι εξαιρετικά ανθυγιεινό. Είναι απλά ένα παλιομοδίτικο κουτσομπολιό του χωριού που μπορεί πλέον να κάνει τον γύρο του κόσμου σε δευτερόλεπτα και πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτό. Το κουτσομπολιό με αυτόν τον τρόπο είναι λάθος“, είπε.

Ο σερ Κιρ Στάρμερ, προέτρεψε επίσης τους πολίτες να σταματήσει τις εικασίες σχετικά με την υγεία της Κέιτ, λέγοντάς ότι το κοινό πρέπει να την “αφήσει ήσυχη”.  Ερωτηθείς αν λυπάται για την Κέιτ, δήλωσε στον Jeremy Vine του Channel 5: “Ναι. Νομίζω ότι πρέπει να την αφήσουμε ήσυχη. Είχε μια δύσκολη εγχείρηση και της αξίζει να μείνει μόνη της”.

Πρόσθεσε: “Θα πρέπει να την αφήσουμε ήσυχη… Αυτή δεν είναι πραγματικά μια πολιτική απάντηση, είναι μια ανθρώπινη απάντηση, ως μπαμπάς και άνθρωπος”.

Υπήρχαν ελπίδες ότι το βίντεο θα έβαζε τέλος στις ανησυχίες για την υγεία της και θα απαξίωνε τις παράξενες, αβάσιμες και επιζήμιες θεωρίες συνωμοσίας που διαδίδονται στο διαδίκτυο για εκείνη. Μια βασιλική πηγή δήλωσε στην Telegraph: “Επιτέλους όλοι μπορούν να ηρεμήσουν”.

Ωστόσο, οι θεωρίες συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται τώρα που δημοσιεύτηκε το βίντεο. Μεταξύ των εικασιών που κυκλοφορούν από σκληρά τρολ είναι ότι η πριγκίπισσα έχει πεθάνει ή ότι χρησιμοποιεί σωσία ή ακόμη και την αδελφή της Πίπα ως αντικαταστάτρια.

Κάποιοι έχουν προτείνει ακόμη και ότι βρίσκεται σε κώμα ή ότι την εμφανίζουν χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.
Οι θεωρίες φούντωσαν μετά τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας στα επίσημα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της Κέιτ για τη Γιορτή της Μητέρας, όταν έγινε σαφές ότι η φωτογραφία είχε τροποποιηθεί με τη χρήση του Adobe Photoshop.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ