Κέιτ Μίντλετον: «Αφήστε την ήσυχη, θα αισθάνεται δυστυχισμένη» – Τι λέει εμπειρογνώμονας για την πριγκίπισσα μετά την «πειραγμένη» φωτογραφία

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε “εύθραυστη ψυχική και σωματική κατάσταση” και θα “αισθάνεται δυστυχισμένη” εν μέσω της διαμάχης για τη φωτογραφία της, την Ημέρα της Μητέρας, υποστήριξε σήμερα μία εμπειρογνώμονας σε ζητήματα του βασιλικού Οίκου της Βρετανίας, η οποία κάλεσε τον κόσμο να την “αφήσει ήσυχη”.

Η Κέιτ ανέλαβε δημοσίως την ευθύνη για μια παραποιημένη οικογενειακή φωτογραφία που κυκλοφόρησε από το παλάτι του Κένσινγκτον την Κυριακή. Ζήτησε συγγνώμη για τη “σύγχυση”.

Η σχολιάστρια Jennie Bond εκτίμησε ότι η Κέιτ “πρέπει να αισθάνεται τώρα έντονη πίεση, όποτε πρόκειται να εμφανιστεί δημόσια”, μετά τη μεγάλη χειρουργική επέμβαση που έκανε τον Ιανουάριο.

Άλλη εμπειρογνώμονας επί βασιλικών ζητημάτων, η  Angela Levin υποστήριξε σήμερα την Kate και την επαίνεσε για την “εντιμότητά” της. Και η Whoopi Goldberg προέτρεψε το κοινό να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, λέγοντας: “Μπορεί να είναι η μελλοντική βασίλισσα (αλλά) εξακολουθεί να είναι ερασιτέχνης φωτογράφος”.

Παρά τις εκκλήσεις για τη δημοσίευση της αρχικής εικόνας, το Παλάτι του Κένσινγκτον επέμεινε ότι δεν θα επανεκδώσει την αμοντάριστη φωτογραφία της Κέιτ και των παιδιών της.

Η σχολιάστρια Jennie Bond μάλιστα προειδοποίησε ότι το να ζητούν οι θαυμαστές και άλλοι την αρχική «πειραγμένη» φωτογραφία , όπως και το να γίνεται συνέχεια λόγος για το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί τελικώς να εξελιχτεί σε bullying κατά της Κέιτ Μίντλετον. Όπως είπε, η 42χρονη πριγκίπισσα, μητέρα τριών παιδιών προφανώς αισθάνεται “απολύτως δυστυχισμένη”.

Είπε ότι η Ημέρα της Μητέρας της Κέιτ “προφανώς καταστράφηκε από αυτή τη διαμάχη” και ότι “δεν έδειχνε τόσο ευτυχισμένη” όταν φωτογραφήθηκε χθες στο αυτοκίνητο με τον Γουίλιαμ.

Η κ. Bond δήλωσε στο GB News:  «Κινδυνεύουμε να εκφοβίσουμε μια κυρία που προσπαθεί να αναρρώσει από μια πολύ σοβαρή εγχείρηση. Σκέφτομαι πώς πρέπει να αισθάνεται σήμερα το πρωί. Απολύτως δυστυχισμένη, νομίζω», είπε και εξέφρασε την εκτίμηση, με βάση την φωτογραφία στο αυτοκίνητο με τον Ουίλιαμ, «από ό,τι βλέπουμε, δεν έδειχνε και τόσο χαρούμενη, πρέπει να αισθάνεται πλέον έντονη πίεση κάθε φορά που πρόκειται να εμφανιστεί δημόσια. Η πίεση έχει διπλασιαστεί και διπλασιαστεί. Νομίζω ότι βρίσκεται σε εύθραυστη ψυχική και σωματική κατάσταση. Και πρέπει να την αφήσουμε ήσυχη», είπε.

Και η συνάδελφός της βασιλική εμπειρογνώμονας Angela Levin έγραψε στο Twitter: ‘Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι περήφανοι που η πριγκίπισσα Αικατερίνη δεν κατηγόρησε κανένα μέλος του προσωπικού και να συνειδητοποιήσουν πόσο έντιμη είναι. «Οι υποστηρικτές του Χάρι και της Μέγκαν μπορούν να σταματήσουν να λένε ότι αν έκαναν εκείνοι την επεξεργασία, δεν θα είχε αποτύχει το Photoshop. Το να δίνει συνέχεια όταν κάποιος δεν είναι καλά είναι ατιμωτικό».

Οι θεωρίες συνωμοσίας

Οι βοηθοί του παλατιού του Κένσινγκτον λέγεται ότι πέρασαν εβδομάδες σχεδιάζοντας να δώσουν επίσημα στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της πριγκίπισσας για να σταματήσουν τις άγριες εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη φύση της κατάστασης της Κέιτ μετά την εγχείρησή της τον Ιανουάριο, κάτι που έχει αναστατώσει και εξοργίσει βαθιά το ζευγάρι.  Αντ’ αυτού, η σπάνια βασιλική «γκάφα» είχε ως αποτέλεσμα άλλη μια δημόσια έκρηξη θεωριών συνωμοσίας.

Έξι από τα κορυφαία πρακτορεία φωτογραφιών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Press Association, απέσυραν στη συνέχεια την φωτογραφία, επικαλούμενες το ότι η “πηγή έχει παραποιήσει την εικόνα”.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, η πριγκίπισσα Κέιτ εξέδωσε αργότερα ένα εξαιρετικό μήνυμα τύπου «mea culpa» στο Twitter και το Instagram, παραδεχόμενη ότι “επεξεργάστηκε” την εικόνα – προσθέτοντας ότι “περιστασιακά πειραματίζεται” ως “ερασιτέχνης φωτογράφος” και ζητώντας συγγνώμη για “οποιαδήποτε σύγχυση” προκάλεσε η εικόνα.

Το mea culpa

Η Κέιτ φέρεται να θεώρησε ότι η ειλικρίνεια είναι “η καλύτερη λύση” και θέλησε έτσι να “παραδεχτεί” την γκάφα με το Photoshop. Ένιωθε “απαίσια” για τη φωτογραφία και προσπαθούσε να την κάνει όσο το δυνατόν “καλύτερη”, είπαν οι γνώστες στους Times – προσθέτοντας ότι “σκεφτόταν τα δικά της παιδιά όταν επεξεργαζόταν τη φωτογραφία, ελπίζοντας ότι θα φαίνονταν αυτά καλά και αυτό θα ήταν για το καλό τους”.

Αναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για τον σάλο, η πριγκίπισσα έγραψε χθες: «Όπως πολλοί ερασιτέχνες φωτογράφοι, πειραματίζομαι περιστασιακά με την επεξεργασία. ‘Ήθελα να εκφράσω τη συγγνώμη μου για την όποια σύγχυση προκάλεσε η οικογενειακή φωτογραφία που μοιραστήκαμε χθες.  Ελπίζω όλοι όσοι γιορτάζουν να είχαν μια πολύ ευτυχισμένη Ημέρα της Μητέρας. C.»

Βασιλικές πηγές ανέφεραν ότι η πριγκίπισσα είχε κάνει “μικρές προσαρμογές” στη φωτογραφία, ελπίζοντας η ίδια και ο σύζυγός της ότι θα ήταν μια υπέροχη “ανεπίσημη” λήψη για να μοιραστούν μια ξεχωριστή ημέρα. «Ήταν μια ερασιτεχνική, οικογενειακή φωτογραφία. Οι βασιλικές τους υψηλότητες ήθελαν να προσφέρουν μια ανεπίσημη φωτογραφία της οικογένειας μαζί για την Ημέρα της Μητέρας», ανέφερε μία πηγή.

Η φωτογραφία

Παρά τις εκκλήσεις για τη δημοσίευση του πρωτοτύπου, το Παλάτι του Κένσινγκτον επέμεινε ότι δεν θα επανεκδώσει την αμοντάριστη φωτογραφία της Κέιτ και των παιδιών της, γεγονός που από μόνο του προκάλεσε περαιτέρω συζητήσεις.

Το επιτελείο του παλατιού δεν εντόπισε σημάδια Photoshop, αλλά δεν πιστεύεται ότι οι επεξεργασίες έγιναν γνωστές στην ομάδα της πριγκίπισσας πριν από τη δημοσιοποίησή τους.  Ωστόσο, έχουν εγερθεί ερωτήματα σχετικά με το αν η φωτογραφία ήταν πολύ καλή για να είναι αληθινή. Μια κόκκινη σημαία μπορεί να ήταν το γεγονός ότι το λαμπερό οικογενειακό πορτρέτο τραβήχτηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα την Παρασκευή. Με την έννοια ότι εκείνη την ημέρα  ήταν όλοι πολυάσχολοι, οπότε η φωτογραφία έπρεπε να τραβηχτεί ενώ όλοι είχαν επιστρέψει στο σπίτι από διάφορες δραστηριότητες. Μια μέρα αργότερα, η Κέιτ  έστειλε τη φωτογραφία στην ομάδα της.

Είναι άγνωστο αν κάποιος από την ομάδα της μπορούσε να δει ότι η φωτογραφία είχε υποστεί επεξεργασία στο Photoshop, αλλά ο κώδωνας του κινδύνου μπορεί να άρχισε να χτυπάει όταν οι αυλικοί ανακάλυψαν ότι ο Ουίλιαμ είχε τραβήξει τη φωτογραφία.

Χωρίς επεξεργασία, θα ήταν κάποιο κατόρθωμα για τον Γουίλιαμ να τραβήξει μια τόσο μαγευτική φωτογραφία με όλα τα μέλη της οικογένειας να βροντοφωνάζουν ταυτόχρονα από τα γέλια. Έτσι άρχισαν όλοι να ρωτούν και να τηλεφωνούν στο παλάτι.

Η διαμάχη επισκίασε τη χθεσινή τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, την οποία διηύθυνε για πρώτη φορά η βασίλισσα Καμίλα, συνοδευόμενη από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, ελλείψει του βασιλιά που υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο. Η Αυτής Μεγαλειότητα ηχογράφησε για πρώτη φορά ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα αντί του Καρόλου.

Χθες η Κέιτ εθεάθη στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου μαζί με τον σύζυγό της καθώς έφυγε από το Γουίνδσορ για να ταξιδέψει στο Λονδίνο για δύο δημόσιες υποχρεώσεις. Οι εφημερίδες έγραψαν ότι η Κέιτ  βρισκόταν καθ’ οδόν για ένα “ιδιωτικό ραντεβού” και δεν συνόδευσε δημόσια τον Γουίλιαμ.

Η Κέιτ εθεάθη αργότερα να φεύγει από το Ουίνδσορ με αυτοκίνητο μαζί με τον Γουίλιαμ χθες, καθώς πήγε στην τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Λονδίνο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ