Καλλιόπη Χάσκα: Η Μεταξία από τη “Μάγισσα” σαρώνει στον ρόλο της Ιουλιέτας

Μετά τις sold out παραστάσεις στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη η παράσταση “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από 16 έως 19 Μαΐου 2024.

Της Νάντιας Ρηγάτου

Η Καλλιόπη Χάσκα κατάφερε με τη γοητευτική της εμφάνιση και τη σαγηνευτική ερμηνεία της στο ρόλο της Μεταξίας στη σειρά “Μάγισσα” του ΑΝΤ1 να ξεχωρίσει τη φετινή τηλεοπτική σεζόν.

Την ίδια επιτυχία γνωρίζει η ηθοποιός και στη θεατρική σκηνή ενσαρκώνοντας τον εμβληματικό ρόλο της Ιουλιέτας στην παράσταση “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”. 

Πρόκειται για μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που κατέκτησε κοινό και κριτικούς!

Το Κρατικό Θέατρο της Τουρκίας σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τον πολιτιστικό οργανισμό ΛΥΚΟΦΩΣ του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου ένωσαν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν μια ξεχωριστή ανάγνωση της ερωτικής τραγωδίας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ με Έλληνες και Τούρκους ηθοποιούς σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη.

 Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο και υψηλών απαιτήσεων εγχείρημα που αποσκοπεί να αποτελέσει  μια πολιτιστική «γέφυρα» μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδας – Τουρκίας.

Το έργο σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη σημείωσε τεράστια επιτυχία και σε λίγες μέρες θα παρουσιαστεί στην ΑΘήνα στο Μέγαρο Μουσικής.

Το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» αποτελεί την ισχυρότερη ιστορία αγάπης που έχει γραφτεί ποτέ. Οι δυο αντίπαλες οικογένειες, στην παράσταση αυτή γίνονται οι Έλληνες Καπουλέτοι και οι Τούρκοι Μοντέγοι. Σε κάθε οικογένεια τα μέλη της  συνομιλούν με τη γλώσσα τους και όποτε συναντιούνται οι δύο αντίπαλες οικογένειες, επικοινωνούν με την μόνη κοινή διεθνή γλώσσα που ξέρουν, τα Αγγλικά.

Μια τρίγλωσση παράσταση, με υπέρτιτλους, όπου δύο λαοί – δύο οικογένειες με διαφορετικές θρησκείες και κουλτούρες, ποτισμένοι από μια προαιώνια σύγκρουση, ακολουθούν ένα τυφλό μίσος. Όμως παρά το μίσος αυτό και την έχθρα που χωρίζει τις οικογένειες, η Ελληνίδα Ιουλιέτα και ο Τούρκος Romeo ερωτεύονται αψηφώντας όλα τα εμπόδια, διδάσκοντας την αξία της αγάπης μέσα από τον ποιητικό λόγο του Σαίξπηρ.

Τους εμβληματικούς σαιξπηρικούς ρόλους ενσαρκώνουν η Καλλιόπη Χάσκα κι ο Alp Ünsal, ενώ δίπλα τους πρωταγωνιστούν μεγάλα ονόματα του θεάτρου: Ρούλα Πατεράκη (παραμάνα), Eray Eserol (Πατέρας Λαυρέντιος), Νίκος Καραθάνος (Καπουλέτος), Μαρία Διακοπαναγιώτου (Καπουλέτου), Şevki Çepa (Μερκούτιος), Efe Akercan (Μπενβόλιο), Σπύρος Μαραγκουδάκης (Τυβάλδος), Νίκος Κωνσταντόπουλος (Πάρις), Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος (Σαμψών/Υπηρέτης).

“Ρωμαίος και Ιουλιέτα” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από 16 έως 19 Μαΐου 2024

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ