Ιβάν Σβιτάιλο: Αγωνία για τους συγγενείς του στην Ουκρανία – “Ανησυχούν πολύ…”

Συγκλόνισε ο Ιβάν Σβιτάιλο, μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο γνωστός ηθοποιός και χορευτής, που κατάγεται από την Κριμαία, μίλησε στην εκπομπή του OPEN «Τώρα ό,τι συμβαίνει» και αποκάλυψε τις εφιαλτικές στιγμές που βιώνει η οικογένειά του.

“Βρέθηκα στο μάτι του κυκλώνα, όπως και όλοι νομίζω. Είναι μία δραματική κατάσταση. Πρέπει να καταλήξουμε να μιλάμε ως άνθρωποι, ως γονείς και να καταφέρουμε να δούμε την κατάσταση πολύπλευρα και να συνεννοηθούμε” ανέφερε ο Ιβάν Σβιτάιλο.

“Δεν νομίζω ότι υπάρχει υγιής άνθρωπος που να κάθεται και να εύχεται να γίνει η οποιαδήποτε διαμάχη μεταξύ δύο αδερφικών λαών. Εγώ γεννήθηκα στην Κριμαία. Είμαι ελληνικής καταγωγής από την πλευρά της μαμάς, Ελληνορώσος δηλαδή και Ελληνοουκρανός από την πλευρά του πατέρα μου. Αυτό είναι το πρόσωπο της Ουκρανίας. Είναι μία μάχη δύο αδερφικών λαών” είπε.

“Το πιο ανησυχητικό είναι αυτό που συμβαίνει τώρα. Εννοώ ότι υπάρχει έντονα μία διαμάχη μεταξύ των υπερδυνάμεων και στη μέση είναι οι απλοί άνθρωποι. Έχω συγγενείς και στο Χάρκοβο, ενώ στην Κριμαία βρίσκεται η μητέρα και η γιαγιά μου. Ανησυχούν πολύ επειδή το πράγμα αρχίζει και παρατείνεται. Ως προς τα τρόφιμα είναι εντάξει, αλλά με το νερό έχουν ένα ζήτημα. Μέχρι στιγμής καλύπτεται το κενό. Υπάρχουν άλλα πράγματα για τα οποία ανησυχούν αρκετά” τόνισε, σημειώνοντας ότι αρκετοί συγγενείς του δεν μπορούν να φύγουν από τις περιοχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ