Η Μαρία Ναυπλιώτου για την Μαρία Κάλλας: Δεν έχω συναντήσει τόσο σκοτάδι σε άλλον ρόλο

Η Μαρία Ναυπλιώτου τα τελευταία χρόνια ενσαρκώνει πάνω στη σκηνή τη Μαρία Κάλλας. Αναφερόμενη στην επιτυχία του “Masterclass” στο “Ενώπιος Ενωπίω”, τόνισε ότι “με συγκινεί και είναι ευθύνη η αποδοχή αυτή από τον κόσμο”.

“Με ενθουσιάζει, με συγκινεί και φέρω μεγάλη ευθύνη για αυτό που συμβαίνει. Αυτή η καταπληκτική αποδοχή που είχε η παράσταση είναι κάτι που δεν το φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να συμβεί στο θέατρο.  Η τεράστια δυσκολία και ομορφιά του θεάτρου είναι ότι παίζεις κάθε βράδυ το ίδιο πράγμα και θα πρέπει να το ανακαλύπτεις από την αρχή. Στο συγκεκριμένο ρόλο, ούτε βαριέμαι ούτε πλήττω, όμως υπάρχουν στιγμές που με εξουθενώνει”.

“Όχι μόνο από την επανάληψη, γιατί έχω συναντηθεί με ένα πλάσμα τη Μαρία Κάλλας, που δεν έχω συναντήσει ξανά τόσο σκοτάδι, σε κανέναν από τους ρόλους που έχω παίξει, και όταν σκέφτεται κανείς ότι υπήρξε αυτή η γυναίκα, ότι ήταν η πιο λαμπερή όλων, ότι άλλαξε την όπερα, και ότι την ξέρουν όλοι ακόμα και αν δεν γνωρίζουν καν τι είναι η όπερα, και όμως υπήρχε τόσο σκοτάδι και δυστυχία μέσα της που σου σπαράζει την καρδιά”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ