Η καθημερινή ρουτίνα του Mark Zuckerberg: Φοράει τα ίδια ρούχα, τρώει 4.000 θερμίδες και μαθαίνει… τραγούδια της Taylor Swift

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο μαθαίνει πώς να είναι Swiftie. Ο Mark Zuckerberg φέρεται να φοράει τα ίδια ρούχα και να προπονείται με μαχητές MMA αρκετές φορές την εβδομάδα ως μέρος της αυστηρής καθημερινής ρουτίνας του. Ο CEO της Meta έχει βάλει στο πρόγραμμά του… και την εκμάθηση τραγουδιών της Taylor Swift με τις τρεις μικρές κόρες του.

Ο 39χρονος ιδρυτής του Facebook, ο οποίος είναι σήμερα ο 6ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με την λίστα του Forbes , ξεκινά κάθε πρωί με μια κακή συνήθεια: ελέγχοντας αμέσως το τηλέφωνό του, όπως και εκατομμύρια άλλοι στον πλανήτη.

Σύμφωνα με το Business Insider, το οποίο συγκέντρωσε τα στοιχεία για τη μέση ημέρα του δισεκατομμυριούχου με βάση προηγούμενες συνεντεύξεις του, ξυπνάει γύρω στις 8 το πρωί και ελέγχει τις πλατφόρμες Facebook, Messenger και WhatsApp, που ανήκουν στην εταιρεία του, Meta. «Αφιερώνω στο τηλέφωνό μου αρκετά λεπτά ή περισσότερο, ανάλογα με τα τρέχοντα παγκόσμια γεγονότα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος σε ένα Live Q&A του Facebook το 2016.

«Είναι μια πολύ θλιβερή κατάσταση για να είμαι ειλικρινής», παραδέχτηκε τότε. «Φοράω φακούς επαφής και δεν βλέπω πολύ καλά. Και προτού τους βάλω, συχνά ψάχνω να δω τι συμβαίνει στο Facebook» τόνισε.

Είναι μια συνήθεια που «δεν είναι καλή» όπως έχει περιγράψει στο podcast του Joe Rogan.

«Είναι σχεδόν σαν να ξυπνάς και να σε χτυπούν στο στομάχι, οπότε είναι εντάξει… τώρα πρέπει να κάνω επαναφορά και να είμαι παραγωγικός και να μην αγχώνομαι για αυτό». Αφού οι ενοχές για τα social media υποχωρούν, ο μεγιστάνας ασκείται. Ενώ συνήθιζε απλώς να κάνει τζόκινγκ, τώρα εκπαιδεύεται σε μικτές πολεμικές τέχνες ενόψει ενός πιθανού αγώνα «κλουβιού» με τον τεχνολογικό αντίπαλο και διευθύνοντα σύμβουλο του X, Elon Musk.

Ο Zuckerberg αντικατέστησε το τρέξιμο περίπου τρεις φορές την εβδομάδα με τρεις ή τέσσερις συνεδρίες jiu-jitsu και MMA την εβδομάδα, είπε στον Lex Friedman στο podcast του τον Ιούνιο. Κάνει επιπρόσθετα ασκήσεις ενδυνάμωσης και προετοιμασίας και προπόνηση κινητικότητας.

Υπέστη ρήξη ACL ενώ προπονούνταν νωρίτερα αυτό το μήνα και εξακολουθεί να αναρρώνει.

mark zuckerberg

Αν και δεν αποκάλυψε ποτέ τι τρώει για πρωινό, ο Zuckerberg ισχυρίζεται ότι έτρωγε 4.000 θερμίδες την ημέρα για να συμβαδίσει με το εντατικό πρόγραμμα προπόνησης.

Μια πρόσφατη παραγγελία του McDonald’s, όπως έγραψε στο Threads, τον ανταγωνιστή του X, αποτελείται από “20 μπουκίτσες κοτόπουλο, μεγάλες πατάτες, μπέργκερ, Oreo McFlurry, μηλόπιτα και ίσως μερικά cheeseburger για αργότερα;”

Ο 39χρονος δήλωσε πως σώζει το μυαλό του για πιο πιεστικές αποφάσεις φορώντας την ίδια στολή κάθε μέρα.

Για να διευθύνει τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, είπε στο CNN το 2015 ότι ξοδεύει μόνο περίπου 50-60 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο — προσθέτοντας ότι ξοδεύει «όλη του τη ζωή» σκεπτόμενος και δουλεύοντας συνεχώς για την εταιρεία, όπου κι αν βρίσκεται.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mark Zuckerberg (@zuck)

Αν και το πρόγραμμά του αλλάζει λόγω των συνεχών ταξιδιών για να συναντηθεί με παγκόσμιους ηγέτες και διασημότητες, πάντα βρίσκει χρόνο για την οικογένειά του.

Το 2012, παντρεύτηκε τη σύντροφό του για πολλά χρόνια από το Χάρβαρντ, την παιδίατρο Priscilla Chan, και οι δυο τους έχουν αποκτήσει τρεις κόρες — τη Maxima, την August και την Aurelia.

Κάθε βράδυ, όπως αναφέρει η Priscilla Chan στο Forbes τον Σεπτέμβριο, ο σύζυγός της διαβάζει ή κωδικοποιεί με τα κορίτσια ως μέρος της ρουτίνας πριν κοιμηθούν — και «μαθαίνει κάθε στίχο των τραγουδιών της Taylor Swift».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mark Zuckerberg (@zuck)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mark Zuckerberg (@zuck)

Η σύζυγος του μεγιστάνα αποκάλυψε επίσης στο Forbes ότι τραγουδάει μια εβραϊκή προσευχή στα παιδιά πριν τα βάλει στο κρεβάτι τους για ύπνο.

Τέλος, ο Mark Zuckerberg είπε ότι φροντίζει να πηγαίνει για ύπνο νωρίτερα και να κοιμάται τουλάχιστον οκτώ ώρες, τις οποίες παρακολουθεί με ένα δαχτυλίδι Oura.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ