Η αντίδραση της Ζόε Κράβιτζ στον σεξιστικό τίτλο δημοσιεύματος

Ο τίτλος ενός δημοσιεύματος στα site των Just Jarred και Daily Mail, υπήρξε αφορμή για την έντονη, και απολύτως δικαιολογημένη, αντίδραση της Ζόε Κράβιτζ.

Το άρθρο αφορά κάποιες φωτογραφίες της Kravitz, που την απαθανάτισαν να κάνει την βόλτα της στους δρόμους της Νέας Υόρκης και να απολαμβάνει ένα μεσημεριανό γεύμα με φίλους. Στις φωτογραφίες εμφανίζεται η γνωστή ηθοποιός και τραγουδίστρια με μια χαλαρή maxi σατέν φούστα, μαύρες σαγιονάρες και ένα απλό tank top σε έντονο μπλε χρώμα.

instagram stories/@zoekravitz

instagram stories/@zoekravitz

Η αντίδραση και η οργή της προήλθε όμως από τον τίτλο που επέλεξαν και τα δύο μέσα να χρησιμοποιήσουν, ο οποίος και έγραφε χαρακτηριστικά: “Η Zoë Kravitz εμφανίστηκε χωρίς σουτιέν (braless), ενώ συνάντησε κάποιους φίλους για μεσημεριανό”, με την απάντησή της να έρχεται άμεσα στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

instagram stories/@zoekravitz

Με ποιον τρόπο αυτός ο τίτλος είναι εντάξει; Just Jarred και Daily Mail είναι η ώρα να εξελιχτείτε!”, έγραψε σε σχετική ανάρτηση, όπου παρουσιάζει το προσβλητικό, για την ίδια, headline. Το Just Jarred, μάλιστα, άλλαξε άμεσα τον τίτλο του άρθρου, αφαιρώντας τον χαρακτηρισμό “braless”, διατήρησε ωστόσο κανονικά το κείμενο και το φωτογραφικό υλικό, ενώ η Daily Mail δεν έχει κάνει κάποια διόρθωση του δημοσιεύματος μέχρι στιγμής.

justjarred.com

Η όλη συζήτηση, και φυσικά η αντίδραση μιας γυναίκας γύρω από ένα τέτοιο περιστατικό, πηγάζει από τον σεξιστικό τρόπο με τον οποίο σχολιάζεται η εμφάνιση της, και το γεγονός πως παρουσιάζεται ως κάτι το αξιοπερίεργο, αλλά και ταυτόχρονα άξιο λόγου, μια απλή, καθημερινή βόλτα της χωρίς σουτιέν. Όπως φαίνεται, όμως, στην πατριαρχική αμερικάνικη κοινωνία του 2021, η θέα του γυναικείου στήθους, είναι ακόμη ταμπού.

Πηγή: instyle.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ