Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και οι “Ινδιάνοι απαγωγείς” – Η άγνωστη ιστορία από τα γυρίσματα της ταινίας “Η Λίζα και η άλλη”

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, ως γνωστόν, έχει δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο instagram που δημοσιεύει άγνωστες και αδημοσίευτες φωτογραφίες των γονιών του. Μια από αυτές είναι και η φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω που συνοδεύεται από μια άγνωστη ιστορία για τα γυρίσματα της ταινίας “Η Λίζα και άλλη” στην οποία πρωταγωνιστούσε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

“Το καλοκαίρι του 1961 στα στούντιο της Φίνος Φιλμ γυρίζονται ταυτόχρονα οι κωμωδίες “Η Λίζα και η άλλη” με πρωταγωνίστρια την Αλίκη και τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και ο “Ατσίδας” με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Ζωή Λάσκαρη και Παντελή Ζερβό. Με χιουμοριστική διάθεση, συντελεστές του “Ατσίδα” ντυμένοι ινδιάνοι και αγγελιοφόρο της αποστολής τον Ντίνο Ηλιόπουλο, αποφασίζουν να απαγάγουν την “Λευκή Σταρ” Αλίκη στον δικό τους χώρο προκαλώντας το γέλιο και ένα ευχάριστο κλίμα στο πλαίσιο των πολύωρων γυρισμάτων. Στη φωτογραφία η Αλίκη με τους “Ινδιάνους απαγωγείς” και τον σπουδαίο και μόνιμο μακιγιέρ και συνεργάτη του Φίνου Σταύρο Κελεσίδη”, αναφέρεται στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Όπως σημειώνεται, πίσω ακριβώς από την Αλίκη διακρίνεται ο ηθοποιός Βελισάριος Κοντογιάννης ο οποίος υποδύεται σε ένα μικρό ρόλο τον πεθερό του Ηλιόπουλου στον “Ατσίδα” και αποτελεί την χαρακτηριστική φυσιογνωμία από το κάδρο στην κλασική επίσης κωμωδία της Φίνος Φιλμ “Ο θησαυρός του μακαρίτη”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ