Η αφιέρωση στον Μητροπάνο

Ο δημοφιλής – και ιδιοφυής – συνθέτης και τραγουδοποιός Λάκης Παπαδόπουλος συμπλήρωσε 30 χρόνια στη μουσική σκηνή και έκανε χθες μια συναυλία – πάρτυ με τους φίλους του για τους φίλους του, που τόσα χρόνια τον ακολουθούν…Περισσότεροι από 8.000 θεατές έδωσαν το παρών στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι για να γιορτάσουν μαζί του…

Τη συναυλία άνοιξε ο Λάκης Παπαδόπουλος λέγοντας:

«Όταν ξεκίνησα να γράφω τραγούδια-πολλά χρόνια πριν-δεν φανταζόμουν ποτέ ότι αυτά τα τραγούδια θα ήταν τραγούδια της καρδιάς σας. Σας ευχαριστώ πολύ που όλα αυτά τα χρόνια, αθόρυβα αλλά με πολύ αγάπη με στηρίζετε-και φαίνεται αυτό απόψε από την ανταπόκριση σας στο κάλεσμα μου.Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους ποιητές και στιχουργούς που συνεργάστηκα μαζί τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Μαριανίνα Κριεζή, Κυριάκο Ντούμο, Γιώργο Χρονά, Παύλο Μάτεση, Σάννυ Μπαλτζή. Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ συγκινημένος που είναι μαζί μου απόψε όλοι αυτοί οι μοναδικοί καλλιτέχνες: Αρλέτα, Γιάννη Γιοκαρίνη, Χρήστο Δάντη, Γιώργο Δημητριάδη, Ελένη Δήμου, Γιάννη Ζουγανέλη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Μηλιώκα, Μανώλη Μητσιά, Μπλε, Σάκη Μπουλά, Γιώτα Νέγκα, Onirama, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Πουλικάκο, Μπάμπη Στόκα σας ευχαριστώ πάρα πολύ με τιμήσατε και με συγκινήσατε πολύ με τη συμμετοχή σας!

Η Ελλάδα και οι Έλληνες περνάμε δύσκολες στιγμές. Όμως θα τα καταφέρουμε σε πείσμα όλων.

Το δικαίωμα στο όνειρο δεν θα μας το στερήσει κανείς.»

Η πιο συγκινητική στιγμή της συναυλίας ήταν το αφιέρωμα που έκανε ο Λάκης Παπαδόπουλος στον Δημήτρη Μητροπάνο. Έγινε προβολή δυο ντουέτων  – «Για να σ’ εκδικηθώ» και «Της νύχτας τα ηχεία» (από το αρχείο της ΕΡΤ – εκπομπή ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ με τον Σπύρο Παπαδόπουλο αφιέρωμα στον Λάκη Παπαδόπουλο)- σε γιγαντοοθόνη και στη συνέχεια μίλησε ο Λάκης από καρδιάς για τον φίλο του Δημήτρη.«Δημήτρης Μητροπάνος! Ο μεγάλος απών της βραδιάς. Ήταν ο πρώτος που ρωτήθηκε αν μπορεί να συμμετέχει σ’αυτή τη συναυλία. Η απάντηση του ήταν “μη ρωτάτε αν μπορώ, να μου πείτε μόνο πότε και που”.Ο Μέγιστος των τραγουδιστών.Να σας πω πως είπαμε μαζί το Για να σ’ εκδικηθώ…Έγραφα στο στούντιο, με το Δημήτρη ήμασταν γείτονες και φίλοι, ένα βράδυ που γύρισα από το στούντιο του έβαλα να ακούσει το τραγούδι, μου είπε “είναι καταπληκτικό τραγούδι θα το βάλω και εγώ στο δίσκο μου”. Τότε του πρότεινα να το πούμε μαζί. Όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν μπόρεσε να το πει όπως εκείνος. Σήμερα θα ήταν μαζί μας ,δυστυχώς όμως πέρασαν  40 ήμερες από το θάνατο του. Θέλω να αφιερώσω στη μνήμη του αυτή τη συναυλία. Πάμε να το πούμε μαζί για να μας ακούσει όλους!»

Μια ακόμα συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο Λάκης αναφέρθηκε στον Μάνο Ξυδούς και τραγούδησε με τον Μπάμπη Στόκα το “Εσύ εκεί”.Ανάμεσα στους θεατές ήταν και η Αλέκα Παπαρήγα.

Η συναυλία ηχογραφήθηκε και πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει σε CD από την ΕΜΙ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ