Γιώργος Νταλάρας: «Δεν θα στρεφόμουν ποτέ κατά ανθρώπων που δουλεύουν – Κλείνω την πόρτα της ψυχής μου σε ψεύτες»

Σε νέες δηλώσεις στους δημοσιογράφους προχώρησε ο Γιώργος Νταλάρας, έξω από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο 105,5», τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως δεν θα στρεφόταν ποτέ κατά ανθρώπων που δουλεύουν, ενώ κλείνει την πόρτα της ψυχής του στους συκοφάντες, ψεύτες και απατεώνες.

«Δεν έχω να πω κάτι… Κι εσείς αν μπορείτε να συνδικαλιστείτε κάπως, να πάρετε να βαρέα και ανθυγιεινά γιατί αυτό που κάνετε είναι πραγματικά δύσκολο» είπε αρχικά ο Γιώργος Νταλάρας στους δημοσιογράφους και στη συνέχεια, όταν οι ρεπόρτερ του είπαν ότι σχολιάστηκαν όλα όσα ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες, εκείνος απάντησε: «Τίποτα… Τίποτα απολύτως! Να είστε όλοι καλά».

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Γιώργος Νταλάρας, απευθυνόμενος και πάλι στους δημοσιογράφους που επέμειναν, ανέφερε: «Τώρα ανοίγετε εσείς την κουβέντα, ενώ σας είπα όχι, εσείς συνεχίζετε. Αυτό σημαίνει ή ότι δεν καταλαβαίνετε ή κάτι άλλο θέλετε. Όλοι να καταλαβαίνουμε τι λέμε αλλιώς θα πάμε στο συμφέρον. Το συμφέρον δεν είναι καλό πράγμα, να το ξέρετε. Η τηλεόραση έκανε 37% και έχει πέσει στο 17%, δεν γίνεται. Πρέπει να το πάρετε είδηση, όλοι πρέπει να καλυτερεύσουμε. Κι ας πειράζονται οι ιδιοκτήτες σας και οι άλλοι… Τη σέβομαι τη δουλειά σας και ποτέ δεν θα στρεφόμουν κατά ανθρώπων που δουλεύουν. Εγώ δουλεύω από 7 χρονών παιδί κι ακόμη τώρα δεν έχω σταματήσει. Είναι άλλη η σκέψη μου και άλλος ο τρόπος της επαφής μου με τα πράγματα. Ο Γιώργος Νταλάρας δεν κλείνει τα αυτιά του σε κανέναν και τίποτα, κλείνει την πόρτα της ψυχής του στους συκοφάντες, τους ψεύτες και τους απατεώνες».

«Κάποιες δουλειές είναι ντροπή – Η δική μου περίπτωση έχει εισπράξει μεγάλη δίωξη»

Νωρίτερα, συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε «Στο Κόκκινο 105,5» ο Γιώργος Νταλάρας και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις τηλεοπτικές εκπομπές και τα θέματα που προβάλλουν.

«Είναι σίγουρο ότι η θέση μου για τα Τέμπη δεν θα παίξει στα κανάλια ή θα παίξει από κάποιους ψαγμένους, αν παίξει. Δεν θα έχει πάντως δυναμική αυτό το πράγμα. Εσείς εδώ και κάποιοι άλλοι σταθμοί αφιερώσατε ένα τέταρτο για να μιλήσετε για τις μεγάλες διαδηλώσεις, τις αντιφασιστικές που έγιναν στη Γερμανία. Για πείτε μου παρακαλώ πολύ, μια πρωινή εκπομπή που ασχολήθηκε με αυτό το πράγμα. Αυτά τώρα λοιπόν, ακόμα και να τα πάρει κανείς, θα τα πάρει ως εξής “ο Νταλάρας βρήκε πάλι μικρόφωνο και μας τα έριξε όλα”», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Γενικά, όλες αυτές αυτές οι εκπομπές είναι εκπομπές διασκέδασης και αυτό που λέμε “να ροκανίσουμε λίγο τον χρόνο”. Αυτό είναι αυτές οι εκπομπές. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλα τα μέρη της γης. Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει μια ελαφρότητα, οι μαμάδες και οι γιαγιάδες τηγανίζουν και πρέπει να φτιάξουν το φαγητό. Λοιπόν, το υπόλοιπο κομμάτι όμως, έχει από πίσω έναν άλλο προβληματισμό. Θυμόσαστε τον Τζέρι Σπρίνγκερ, ο οποίος πέθανε πέρσι. Κάνοντας εδώ μια παρένθεση, ο νεκρός λένε ότι δικαιώνεται, αλλά είναι μεγάλος μύθος. Γιατί δικαιώνεται; Με συγχωρείτε, ο Γκέμπελς και ο Χίτλερ δικαιώθηκαν; Δεν το κατάλαβα; Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Λέμε πολλές βλακείες στον αέρα χωρίς νόημα».

Ο τραγουδιστής εξήγησε πως ο ίδιος έχει δεχτεί εδώ και χρόνια, επιθέσεις για τις δηλώσεις του. «Η δική μου περίπτωση έχει εισπράξει μεγάλη δίωξη, επί δεκαετίες, για πολλούς λόγους. Είμαι ένα παιδί που, ενώ ξεκίνησε στα λαϊκά κέντρα, έκλεισε την πόρτα με θόρυβο πίσω. Προσέξτε, εγώ για όλους αυτούς είμαι αχάριστος. Δεν έχουν άδικο, αλλά δεν ξέρουν τι επικίνδυνοι ήταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια. Μπορεί να δούλευαν, οι δουλειές δεν είναι ντροπή, αλλά κάποιες δουλειές είναι ντροπή. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό, γενικά», είπε.

Στην ίδια συνέντευξη ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε και για τον Σάκη Ρουβά, λέγοντας πως «όταν του μίλησα πριν από χρόνια, που τώρα λένε “μα είναι δυνατόν τώρα, μετά από 30 χρόνια”, του είπα το εξής. “Εσύ είσαι ένα νέο παιδί, προσπάθησε να ξεφύγεις από αυτή τη φάκα που είσαι. Προσπάθησε να κάνεις κάτι άλλο”. Πέρασαν πολλά χρόνια, να σας πω όμως κάτι; Δεν είναι παράπονο. Δεν είδα ακόμα διαφοροποίηση. Την περιμένω.

Νομίζω ότι ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα στην αυτομόρφωση και την αυτοβελτίωση. Αν μου πεις “ναι, αλλά τον πήραμε τον Ρουβά και τραγούδησε στη Νέα Σμύρνη το Άξιον Εστί”. Κάνατε λάθος. Γιατί το παιδί ούτε να το εκφράσει δεν μπορεί, ούτε καν ξέρω αν έχει καταλάβει τι λέει το Άξιον Εστί, πώς γεννήθηκε και κάτω από ποιες συνθήκες. Δεν έχει και καμία σημασία να το ξαναπεί ένας άνθρωπος του οποίου η φωνή δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν από τους τραγουδιστές που μπορούν να εκφράσουν αυτό.

Δεν είναι ύβρις όμως αυτό, καταλαβαίνετε; Ύβρις είναι το να μη σέβεσαι την ιερότητα που έχει το τραγούδι. Αυτό είναι ύβρις”, πρόσθεσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ