Γιώργος Κατσαρός: Η απόρριψη γιατί έπαιζε σε καμπαρέ – Τι είπε για Μαρινέλλα, Αλίκη και Βλαχοπούλου

Για την ζωή του, αλλά και τις μεγάλες συνεργασίες στην καριέρα του μίλησε ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κατσαρός.

Ο Γιώργος Κατσαρός που ήταν καλεσμένος στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ εξομολογήθηκε για την Μαρινέλλα πως «την πίστεψα από την αρχή. Τελείωσε η σεζόν στο θέατρο και έχω κανονίσει μέσω ενός πολύ σοβαρού γραφείου να πάω στη Ρωσία. Με ζήτησαν εκεί γιατί το «Κάθε λιμάνι και καημός» είχε πάρει το δεύτερο παγκόσμιο βραβείο και το τραγούδησε η Νίκη Καμπά. Έχω πρόταση λοιπόν να πάω περιοδεία όπως θέλω, με όποιον θέλω, με πολύ καλά λεφτά και μάλιστα πληρωθήκαμε σε δολάρια. Παίρνω τη Σούλα Μπιρμπίλη, μια έξοχη τραγουδίστρια που είχε πάρει το βραβείο από το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τον Πάνο Κόκκινο που τον λάτρευα και κλείνουμε για περιοδεία σε τέσσερις πόλεις».

«Κάναμε ενάμιση μήνα περιοδεία, μεγάλη επιτυχία. Είμαι στο 62 και ακούω, «μαέστρο, μαέστρο», γυρίζω και βλέπω την Μαρινέλλα να με αγκαλιάζει και να κλαίει. «Έφυγα» μου λέει (σ.σ. από το πλευρό του Καζαντζίδη). Την παίρνω από το χέρι, ήταν και κοντά το γραφείο του Θόδωρου Κρίτα οπότε είπα ότι θα πάρουμε και την Μαρινέλλα στην περιοδεία. «Πως θα την πάρουμε, αφού τα λεφτά τα πήραμε μπροστά όλα σε δολάρια. Πως θα την πληρώσουμε;» μου είπε και απάντησα πως «θα την πληρώσουμε με ρούβλια». Την έβαλα, την πήρα μαζί μου και έγινε χαμός».

Ο κ. Κατσαρός είπε πως μετρά πια 60 και χρόνια καριέρας και θυμήθηκε ιστορίες από τις εποχές που ξεκίνησε ως μουσικός και έπαιζε στα αθηναίικά καμπαρέ. «Έπρεπε τότε να είσαι μορφωμένος μουσικός για να παίξεις στο καμπαρέ. Και πήγα στην Τρούμπα».

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως: «Οι επιχειρηματίες των καμπαρέ είχαν σεβασμό στους μουσικούς». Ο κ. Κατσαρός θυμήθηκε επίσης με χιούμορ πώς πήγε να ζητήσει κάποτε μια κοπέλα που ερωτεύτηκε και ο πατέρας της τον απέρριψε, επειδή έπαιζα σε καμπαρέ. «Δεν συνεχίστηκε το ειδύλλιο» όπως ανέφερε.

Ο Γιώργος Κατσαρός αναφέρθηκε και στην γνωριμία του με την Ρένα Βλαχοπούλου και την αγάπη του για την τζαζ μουσική. Όπως τόνισε: «Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν η καλύτερη τζαζ τραγουδίστρια της εποχής». Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη τόνισε: «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν από τους καλύτερους συνεργάτες που έχω γνωρίσει»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ