Φίλιππος-Νίνα Φλορ: Το τρυφερό φιλί των νεονύμφων

Στη Μητρόπολη Αθηνών ο Φίλιππος , γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο την αγαπημένη του Νίνα Φλορ.

Στη γαμήλια τελετή χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ενώ στη Μητρόπολη παρευρέθησαν αρκετοί από τους γαλαζοαίματους των ευρωπαϊκών οικογενειών.

Μετά το μυστήριο, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, οι νεόνυμφοι αντάλλαξαν στην είσοδο του ναού ένα τρυφερό φιλί. Παράλληλα, Φίλιππος και Νίνα χαιρέτισαν τον κόσμο που στεκόταν έξω από τη Μητρόπολη και αποχώρησαν με το αυτοκίνητο που τους περίμενε.

Φίλιππος Γλύξμπουργκ Νίνα Φλορ γάμος

Φίλιππος Γλύξμπουργκ Νίνα Φλορ γάμος

Το “παρών” στον γάμο έδωσε και το ζεύγος του Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Φίλιππος Νίνα ζεύγος Βαρδινογιάννη

Φίλιππος Νίνα ζεύγος Βαρδινογιάννη

Φίλιππος Νίνα ζεύγος Βαρδινογιάννη

Μετά τον πολιτικό γάμο στο Σεντ Μόριτζ τον περασμένο Δεκέμβριο και το πάρτι στο Κέιμπριτζ τον Μάιο, ο πρίγκιπας Φίλιππος και η Ελβετίδα σύντροφός του, Νίνα Φλορ, ολοκλήρωσαν την ευτυχία τους με θρησκευτικό γάμο.

Το πρώτο μεγάλο βήμα στη σχέση τους είχε γίνει το καλοκαίρι του 2020, όταν, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ιθάκη, ανακοίνωσαν τους αρραβώνες τους. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, όταν και απόλαυσαν τον ήλιο και τη θάλασσα ταξιδεύοντας στο Αιγαίο με το υπερσύγχρονο πολυτελές γιοτ «Nina J», επιστρέφουν στην Ελλάδα για να ανταλλάξουν όρκους πίστης και αγάπης.

Την παραμονή του γάμου διοργανώθηκε δείπνο σε ένα ονειρικό σκηνικό στη Λίμνη της Βουλιαγμένης. Η δεξίωση που ακολουθεί μετά το μυστήριο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου στο Ζάππειο, ενώ οι τριήμεροι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με γεύμα στον Ναυτικό Oμιλο Ελλάδας, την Κυριακή. Εκεί τον Σεπτέμβριο του 2014 ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα-Μαρία γιόρτασαν τη χρυσή επέτειο του γάμου τους.

Ανάμεσα στους καλεσμένους είναι γνωστοί εφοπλιστές και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Και, βέβαια, εκτός από τους γονείς του ζευγαριού, η λίστα περιλαμβάνει τα αδέρφια και τα ανίψια του Φιλίππου: Η πριγκίπισσα Αλεξία και ο σύζυγός της Κάρλος-Μοράλες Κιντάνα, ο πρίγκιπας Παύλος με τη Μαρί-Σαντάλ και τα πέντε παιδιά τους, ανάμεσά τους και η Μαρία Ολυμπία, ο πρίγκιπας Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ, η πριγκίπισσα Θεοδώρα και ο αρραβωνιαστικός της Μάθιου Κούμαρ.

Φίλιππος Γλύξμπουργκ Νίνα Φλορ γάμος

Φίλιππος Γλύξμπουργκ Νίνα Φλορ γάμος

Ο Φίλιππος είναι το πρώτο μέλος της πρώην βασιλικής οικογένειας που θα παντρευτεί στη Μητρόπολη Αθηνών μετά το τέλος της μοναρχίας.

Οι παππούδες του, ο βασιλιάς Παύλος και η βασίλισσα Φρειδερίκη, οι γονείς του και ο θείος και η θεία του, ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, παντρεύτηκαν επίσης στον ίδιο ναό. Η ελβετικής καταγωγής 34χρονη Νίνα Φλορ και ο Φίλιππος ταξίδεψαν από το Λονδίνο, όπου διαμένουν μόνιμα, με ιδιωτικό αεροσκάφος.

Στις 12 Δεκεμβρίου του 2020 λόγω της πανδημίας το ζευγάρι παντρεύτηκε σε ιδιωτική πολιτική τελετή στο Σεντ Μόριτζ, παρουσία μόνο δύο μαρτύρων, τους τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και του Τόμας Φλορ.

Φίλιππος Γλύξμπουργκ Νίνα Φλορ γάμοςΦίλιππος Γλύξμπουργκ Νίνα Φλορ γάμος

Γάμος

Φίλιππος Γλύξμπουργκ γάμος

Οι φωτό από το INTIME

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ