Φαίδρα Νταϊόγλου – Ευαγγελία Πλατανιώτη: Στον ρυθμό της φιλίας

Η ταλαντούχα χορογράφος και κόρη της Υρώς Μανέ, Φαίδρα Νταϊόγλου, είναι στενή φίλη και συνεργάτης της παγκόσμιας πρωταθλήτριας καλλιτεχνικής κολύμβησης Ευαγγελίας Πλατανιώτη.

Της ΚΟΡΥΝΑΣ ΜΑΝΤΑΓΑΡΗ – ΠΗΓΗ: Realnews

H μία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην Ντόχα και προπονείται πυρετωδώς για την εμφάνισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η άλλη είναι μια από τις πιο ταλαντούχες χορογράφους και χορεύτριες της γενιάς της. Ο λόγος για την Ευαγγελία Πλατανιώτη και τη Φαίδρα Νταϊόγλου, για τις οποίες λίγοι γνωρίζουν ότι είναι όχι μόνο φίλες, αλλά και συνεργάτιδες. Η χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια και η καταξιωμένη χορογράφος συνεργάστηκαν στο «Black raven» («Μαύρο κοράκι»), το θέμα της χορογραφίας της Ευαγγελίας, με την οποία αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια καλλιτεχνικής κολύμβησης, γράφοντας ιστορία.

Η Φ. Νταϊόγλου συνεργάζεται με όλες τις αθλήτριες της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης ως σύμβουλος χορού. Η κόρη της Υρώς Μανέ και του Τάσου Νταϊόγλου έχει σπουδάσει Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ωστόσο το μεγάλο της πάθος ήταν ανέκαθεν ο χορός. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της και ως χορεύτρια και επαγγελματίας χορογράφος, ενώ έχει ήδη πολλές συνεργασίες στο θέατρο, όπως την περσινή παράσταση «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» στο θέατρο «Βρετάνια», που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές για το σύνολο των συντελεστών της. Είναι μια δυναμική νέα γυναίκα με υπέροχο πρόσωπο και συγκλονιστικό σώμα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που φωτογραφίζεται και ως μοντέλο, σε συνεργασίες με γνωστές εταιρείες.

Η χορογραφία «Black raven» που παρουσίασε η Ευαγγελία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, όπου και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, είχε τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σύγκριση με αυτές των αθλητριών που αγωνίστηκαν στον τελικό τεχνικού σόλο. Με συρτάκι, υπό τους ήχους του «Ζορμπά», ήταν η δεύτερη χορογραφία για τον τελικό του ελεύθερου προγράμματος καλλιτεχνικής κολύμβησης, όπου η πρωταθλήτρια, φορώντας ένα μαγιό στα χρώματα του λευκού και του γαλάζιου, συγκέντρωσε 253.2833 βαθμούς και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Σειρά τώρα έχουν οι νέες χορογραφίες των κοριτσιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν φέτος στο Παρίσι. Η Φαίδρα έχει μεγάλη αδυναμία στη μητέρα της, Υ. Μανέ, και δεν είναι λίγες οι φορές που βγαίνουν μαζί. Πρόσφατα, μαμά και κόρη απόλαυσαν την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Η προξενήτρα» στο θέατρο «Rex» και συγκέντρωσαν πάνω τους τα φωτογραφικά φλας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ