Έξαλλοι οι Σκωτσέζοι με Ουίλιαμ και Κέιτ: Παραβιάζουν ταξιδιωτική οδηγία – ΒΙΝΤΕΟ

Πυρά εξαπέλυσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον κατά του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον για την περιοδεία τους στη Σκωτία, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, κατηγορώντας το πριγκιπικό ζευγάρι ότι παραβιάζει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ισχύουν στη χώρα.

Η Δούκισσα και ο Δούκας του Κέμπριτζ αποφάσισαν να κάνουν μία τριήμερη περιοδεία στο Ηνωμένο Βασιλείο με τρένο για ανύψωση του ηθικού αυτήν τη δύσκολη περίοδο, με την πρωθυπουργό της Σκωτίας να ασκεί σφοδρή κριτική στο ζευγάρι και στα Ανάκτορα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση υπενθύμισε στο Παλάτι τους ισχύοντες περιορισμούς στα βόρεια των συνόρων ενόψει της περιοδείας του ζεύγους, που περιλαμβάνει Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία. Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ έφτασαν τη Δευτέρα στο Εδιμβούργο όπου έγιναν δεκτοί υπό τις πάιπες που έψαλαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με εργαζόμενους στην υπηρεσία ασθενοφόρων της Σκωτίας.

Βουλευτές των Τόρις επιτέθηκαν τη σειρά τους στη Στέρτζον τονίζοντας πως η υπενθύμιση αυτή ήταν αγενής. Ωστόσο, Σκωτσέζος επιστήμονας κάλεσε την αστυνομία να ερευνήσει την επίσκεψη και ήγειρε ερωτήματα σχετικά με το αν η περιοδεία παραβίασε την ταξιδιωτική απαγόρευση που ισχύει στη χώρα. Το να περνά κάποιος τα σύνορα της Σκωτίας κατέστη παράνομο από τέλος Νοεμβρίο και όποιος μπει ή βγει από τη Σκωτία χωρίς νόμιμη δικαιολογία μπορεί να πληρώσει πρόστιμο έως και 60 λίρες. Επιτρέπονται τα ταξίδια μόνο για επαγγελματικούς λόγους.

Το ζευγάρι προσπαθεί να σκορπίσει εορταστικό πνεύμα στους εργάτες της πρώτης γραμμής ενόψει Χριστουγέννων, αλλά η Στέρτζον δεν είχε την ίδια άποψη: “Η σκωτσέζικη κυβέρνηση ενημερώθηκε για την πρόθεση της επίσκεψης και διασφαλίσαμε ότι τα Ανάκτορα είναι ενημερωμένα όπως θα έπρεπε, σχετικά με τους περιορισμούς που ισχύουν στη Σκωτία ώστε να ενημερώσει και τους δύο για την απόφαση και το σχέδιο της επίσκεψής τους. Η κυβέρνηση είπε ότι η Στέρτζον δεν προσπάθησε να σταματήσει το ζευγάρι από το να έρθει στη Σκωτία προσθέτοντας ότι απλώς υπενθύμισε την ισχύουσα οδηγία “Αυτός ο άνδρας είναι ο μέλλων βασιλιάς της Σκωτίας” υπενθύμισε βουλευτής των Τόρις”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.