Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: «Αλλά τι να πεις; Ότι ο γιατρός σου λέει βλακείες;»

Στο θέμα του θηλασμού και στις λανθασμένες πληροφορίες που λαμβάνουν οι γυναίκες γύρω από αυτόν, αναφέρθηκε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μέσω του προσωπικού της προφίλ στο instagram. Η ίδια είναι γνωστή για τις ευαισθησίες της και προσπαθεί μέσα από το instagram προφίλ της να επικοινωνεί όσο περισσότερο μπορεί θέματα τα οποία θεωρεί πως είναι σοβαρά και πρέπει να τεθούν προς συζήτηση.

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: «Κλείστηκα μέσα στον οικογενειακό μας τάφο και άρχισα να ζητάω βοήθεια από τον πατέρα μου»

Πριν από λίγη ώρα ανέβασε τρία κείμενα με την μορφή του story στα οποία μιλάει για τον θηλασμό. Συγκεκριμένα γράφει: «Δεν ξέρω πόσες φορές έχω ακούσει φίλες μου ότι «δεν έχουν γάλα» και ότι ο γιατρός τους είπε να δώσουν σκόνη- συμπλήρωμα γιατί το μωρό «δεν παίρνει βάρος». Πόσες φορές έχω σωπάσει γιατί το τελευταίο που ήθελα ήταν να αγχώσω μια γυναίκα που μόλις έχει γεννήσει.

Πόσες φορές ήθελα να ουρλιάξω ότι το γάλα θα έρθει (σε 3-5 ημέρες) και ότι εάν δώσουν συμπλήρωμα δεν θα έχουν ποτέ «αρκετό γάλα» και είναι βέβαιο ότι θα σταματήσουν τον θηλασμό!! Αλλά τι να πεις; Ότι ο γιατρός σου λέει βλακείες; Ότι δεν έχει ιδέα από το γυναικείο σώμα; Ότι εάν είχαν μια σωστή μαία ή και έναν σωστό γιατρό, τίποτα δεν θα φαινόταν περίπλοκο;

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: «Είχα τεράστιο θέμα με την οικονομική μου άνεση»

Σίγουρα δεν έχει καμία γυναίκα την υποχρέωση να θηλάσει! Σίγουρα μια μαμά είναι υπέροχη είτε επιλέξει να θηλάσει είτε όχι! Όμως με πονάει να μην θηλάζουν γυναίκες που το θέλουν όσο τίποτα επειδή λαμβάνουν λανθασμένες πληροφορίες και δεν έχουν πρόσβαση στις σωστές!».

Εριέττα Κούρκουλου: Η συγκινητική ανάρτηση για τις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μητέρες

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ