«Επτά» στο θέατρο Αλκμήνη

«Επτά» στο θέατρο Αλκμήνη

Μια performance βασισμένη σε ποιήματα της Αμερικανίδας ποιήτριας Αν Σέξτον.

 Στις 11 Μαίου και για 4 παραστάσεις θα παρουσιαστεί στο θέατρο Αλκμήνη η performance «ΕΠΤΑ 7» σε σκηνοθεσία – χορογραφία Τατούς Δέδε.

Η Τατού Δέδε , η χορεύτρια Εύη Σούλη και η ηθοποιός Μαρία Μαλταμπέ ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις μέσα από την κοινή τους ανάγκη για δημιουργία στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Με εργαλεία τους τη μουσική, το χορό και την υποκριτική εξερευνούν κάποιες από τις βασικές πτυχές της γυναικείας οντότητας μέσα από επτά χαρακτηριστικά ποιήματα της Aμερικανίδας ποιήτριας Αν Σεξτον .

Η παράσταση “ΕΠΤΑ 7” χρησιμοποιεί ως άξονά της τον αριθμό – σύμβολο ( επτά ποιήματα , επτά κομμάτια της ζωής της ποιήτριας , επτά πτυχές της γυναικείας οντότητας ) και ως έμπνευσή της την ίδια την ποιήτρια. Mέσα από τα ποιήματα της η Σέξτον μιλάει για την γυναίκα στο σήμερα , για τη σχέση της με τον εαυτό της , τη μητέρα της , τη σεξουαλικότητά της αλλά αγγίζει και δύο πτυχές ακόμα, αυτήν της τρέλας και της αυτοκτονίας. Δύο κομμάτια της ανθρώπινης οντότητας που μαστίζουν στη σημερινή κοινωνία και κανείς δεν θέλει να θίξει. Πώς μια γυναίκα φτάνει σε διανοητικό ή σωματικό αδιέξοδο και πώς αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή της.

 

Σάββατο 11 και 18 Μαίου στις 21:00

Κυριακή 12 και 19 Μαίου στις 20:00

Αλκμήνης 8, Γκάζι  (Μέτρο Κεραμεικού)

Τηλ. 210 3428650

 

 

Πηγή: theatro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ