Έλον Μασκ: Δείτε το μικρό σπίτι του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη – «Δεν ζει ως δισεκατομμυριούχος»

Μία σπάνια εικόνα από το σπίτι του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη προκαλεί μεγάλη συζήτηση στο διαδίκτυο. Ο Έλον Μασκ δεν ζει ως δισεκατομμυριούχος αλλά προτιμάει ένα μικρό σπίτι στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας.

Πέρσι λίγο πριν την κυκλοφορία της βιογραφίας του Έλον Μασκ ο βιογράφος του αφεντικού της Tesla, Γουόλτερ Άιζακσον δημοσίευσε στην πλατφόρμα Χ μια φωτογραφία που φέρεται να δείχνει την κουζίνα του Μασκ και μέρος του σαλονιού του.

Ο Γουόλτερ Άιζακσον συνόδευσε την φωτογραφία με το εξής σχόλιο: «Το 2020, ο Μασκ αποφάσισε να πουλήσει τα 5 μεγάλα σπίτια του και να έχει ως κύρια κατοικία αυτό το σπαρτιατικό σπίτι δύο υπνοδωματίων στη Μπόκα Τσίκα, Τέξας, όπου συναντιόμασταν και εκείνος καθόταν σε αυτό το ξύλινο τραπέζι και έκανε τηλεφωνήματα».

Το σπίτι, που βρίσκεται κοντά στην τοποθεσία εκτοξεύσεων της εταιρείας του Μασκ SpaceX, φαίνεται ότι έχει ενιαίο σαλόνι και κουζίνα. Στο τραπέζι του σαλονιού υπάρχουν ένα σπαθί, βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια και το αντίγραφο ένας πυραύλου.

Στον τοίχο κοντά στην κουζίνα υπάρχει μια αφίσα για ένα περιοδικό επιστημονικής φαντασίας που ονομάζεται Amazing Stories και πάνω από μια καρέκλα είναι ένα σακάκι της Tesla Plaid Mode.

«Δεν ζει ως δισεκατομμυριούχος»

Το 2020 ο Έλον Μασκ είχε ανακοινώσει στο Χ: «Πουλάω σχεδόν όλα τα φυσικά υπάρχοντα. Δεν θα έχω στην ιδιοκτησία μου κανένα».

Ο Έλον Μασκ τήρησε στο ακέραιο την ανακοίνωση του. Πούλησε τα σπίτια του στο Λος Άντζελες αρκετά γρήγορα. Το τελευταίο του σπίτι, μια έπαυλη στο Σαν Φρανσίσκο, πουλήθηκε για σχεδόν 30 εκατομμύρια δολάρια στα τέλη του 2021, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η πρώην σύντροφος του δισεκατομμυριούχου και μητέρα των 3 από τα παιδιά του Μακ, τραγουδίστρια Κλερ Μπουσέ είπε ότι ο Μασκ ζει με έναν λιτό τρόπο και ανέφερε κάποτε ότι: «Δεν ζει ως δισεκατομμυριούχος».

Ο Μασκ συνήθιζε πάντα παρά την οικονομική άνεση του να ζει με λίγα χρήματα. Ως φοιτητής κολεγίου, επιβίωνε με 1 δολάριο την ημέρα για φαγητό. Οι χρήστες στο διαδίκτυο ήταν μοιρασμένη για τις συνήθειες του δισεκατομμυριούχου.

Ένα άτομο σχολίασε: «Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο ζει εδώ. Δείχνει πραγματικά πόσο πολύ νοιάζεται για τους άλλους παρά για τον εαυτό του και τον τρόπο ζωής του». «Με κάποιο τρόπο το βρίσκω ενοχλητικό όταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν έχει μεγαλύτερη κουζίνα από εμένα», είπε ένας άλλος χρήστης του X.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ