Ελένη Ράντου: Όταν κλείδωσαν πόρτες πίσω μου, έχωσα χαστούκια

Στον Βασίλη Μπουζιώτη,

Από τις καλύτερες κωμικές ηθοποιούς της γενιάς της, η Ελένη Ράντου αποφάσισε επιτέλους να επιστρέψει στην τηλεόραση μετά από μια δεκαετία που μας είχε αφήσει με βαρύ στερητικό. Η ίδια, σε μια μικρή ανάπαυλα των εντατικών γυρισμάτων που κάνει, μίλησε για το νέο «στοίχημά» της, για το ζοφερό κλίμα που υπάρχει και στο θέατρο και για τη λεκτική και σεξουαλική βία που πρωταγωνιστεί στον χώρο.

Ξαφνικά… μαραθώνιος! Από εκεί που ήσουν όλη μέρα κλεισμένη στο σπίτι για έναν ολόκληρο χρόνο, αυτό σε έχασε από τότε που ξεκίνησες τα γυρίσματα για τη σειρά «Ζακέτα να πάρεις»!

Ξαφνικά… μαραθώνιος, όντως! Από το ένα άκρο στο άλλο και σε μια εποχή που υπάρχει, όπως ξέρεις, μια απόλυτη τρέλα, παντού. Άλλαξαν όλα. Και στα γυρίσματα. Με τα συνεχή tests COVID, τις δεκάδες προφυλάξεις, με τα νεύρα όλων στην τσίτα, με πιεσμένα χρονοδιαγράμματα. Βγαίνεις από τον εφιάλτη του εγκλεισμού και πέφτεις στον εφιάλτη του απόλυτου «μαραθώνιου». Στον οποίο έχεις και τη μια ανασφάλεια μετά την άλλη με όσα συμβαίνουν γύρω – να, τώρα με τα εμβόλια, ας πούμε. Ποιο είναι το καλό; Και αυτό που έχει παρενέργειες με θρομβώσεις; Μήπως να μην κάνουμε αυτό, αλλά το άλλο; Και πότε να το κάνουμε; Να περιμένουμε να δούμε πώς θα πάει ή να μην περιμένουμε; Μια τρέλα κανονική. Οι ανασφάλειες στο κόκκινο!

Θυμάμαι πως οι ανασφάλειες και οι φόβοι «έπαιζαν» στα έργα σου βασικότατο ρόλο…

Τώρα να δεις. Πολλαπλασιάστηκαν και οι ανασφάλειες και οι φόβοι για το τώρα, αλλά και για το αύριο. Τι θα φέρει η επόμενη μέρα; Πώς θα βγούμε από όλο αυτό το «θρίλερ» του εγκλεισμού; Ποιοι θα έχουν αντέξει οικονομικά και ψυχολογικά; Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που περνάμε τόσο καιρό. Τι επιπτώσεις θα έχει; Μπήκαμε σε έναν «ιδρυματισμό», δεν είναι διόλου εύκολο να ξαναμπείς στον «χορό». Και για εμένα δεν είναι εύκολο. Δυσκολεύτηκα πολύ στην αρχή των γυρισμάτων. Ευτυχώς πάνε όλα καλά τώρα, υπάρχει μια δυνατή ομάδα συντελεστών, υπάρχει αγάπη για αυτό που κάνουμε και η αγάπη για τη δουλειά, που είχα μείνει μακριά της τόσο καιρό, σε παρηγορεί, σου δίνει μια ανάσα.

Διαβάστε εδώ και εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ