Ελένη Ράντου για τις καταγγελίες: Είμαι σοκαρισμένη – Το σύστημα επιβραβεύει την κατάχρηση εξουσίας- ΒΙΝΤΕΟ

Η γνωστή ηθοποιός Ελένη Ράντου αναφέρθηκε στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στον καλλιτεχνικό χώρο λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “όλα τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί είναι ανθρώπων που όλο το σύστημα τους έχει δώσει πολλά μπράβο”.

“Και ποιος δεν έχει ζήσει. Τα περισσότερα περιστατικά τα θυμάμαι πριν γίνω ηθοποιός… Η κατάχρηση εξουσίας, η παρενόχληση και η παιδοφιλία υπάρχει σε όλη την κοινωνία. Το θέατρο πουλά πιο πολύ επικοινωνιακά… Επειδή οι άνθρωποι τολμούν να πούνε αυτά που έχουν βιώσει, έχει ενοχοποιηθεί ο χώρος ότι είναι μόνο έτσι… Συμβαίνει σε πολλούς εργασιακούς χώρους. Είμαι σοκαρισμένη με όλα αυτά και με έπιασε αδιάβαστη. Ήξερα για ανάρμοστες συμπεριφορές, ανάρμοστες εργασιακά αλλά όχι τέτοιες πληροφορίες”, είπε η γνωστή ηθοποιός μιλώντας στην εκπομπή Προσωπικά με την Έλενα Κατρίτση.

“Αυτό που παρατηρώ γιατί προσπαθώ να πάρω μια απόσταση και αυτό με σοκάρει, είναι πώς ένα ολόκληρο σύστημα επιβραβεύει αυτήν την κατάχρηση εξουσίας. Όλα τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί είναι ανθρώπων που όλο το σύστημα τους έχει δώσει πολλά μπράβο και στα χέρια τους έχουν παραδώσει κλειδιά. Γιατί πρέπει να είσαι ένας αρρωστημένος άνθρωπος και αυτό να το εμπιστεύεται το σύστημα; Το σύστημα άρα σε ενθαρρύνει γιατί σε αναγνωρίζει σαν δικό του παιδί”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε και στον σύζυγό της Βασίλη Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι δεν την έχει αγαπήσει άνθρωπος περισσότερο από εκείνον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ