Ελένη Καρακάση για την υστερεκτομή: Φοβήθηκα ότι μπορεί να είναι κάτι κακό – Ο άνδρας μου ήταν ο βράχος μου

Καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στούντιο 4» ήταν το απόγευμα της Τετάρτης η Ελένη Καρακάση. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην δύσκολη χρονιά που πέρασε και την περιπέτεια υγείας της.

Ελένη Καρακάση: Έκανα ολική υστερεκτομή—Ο κύκλος της μητρότητας δεν έχει κλείσει ακόμα

Όπως ανέφερε, χάρη στις τακτικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται εντόπισε εγκαίρως το πρόβλημα υγείας της, ενώ περιέγραψε το σύντομο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στη διάγνωση και το χειρουργείο. «Πήγα για τον ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο και είδαμε κάτι πολύ μεγάλο. Δευτέρα έκανα μαγνητική, Τρίτη βγήκαν τα αποτελέσματα και την Τετάρτη ο γιατρός μού είπε “Παρασκευή εισαγωγή, Δευτέρα χειρουργείο”. Έπρεπε να γίνουν πολλά πράγματα πολύ γρήγορα. Δεν είναι ότι σοκαρίστηκα αλλά έπρεπε να γίνουν πολλά πράγματα πολύ γρήγορα. Για κάποιο λόγο είχα λίγο ψιλιαστεί ότι κάτι μπορεί να γίνει, το περίμενα κάποια στιγμή αλλά δεν ήξερα αν είναι κάτι κακοήθες και το φοβόμουν πάρα πολύ τι μπορεί να είναι και για αυτό είχα πολλά σκαμπανεβάσματα. Εκεί που ήσουν εντάξει, εκεί σε έπαιρνε η κάτω βόλτα. Εκεί βέβαια είχα και τον άνδρα μου, τον Δημήτρη που ήταν συμπαραστάτης και “έτρωγε” όλη αυτή την εναλλαγή των συναισθημάτων» περιέγραψε η Ελένη Καρακάση.

Και συνέχισε: «Η υστερεκτομή είναι ένα σοκ για τον οργανισμό αλλά δεν σκέφτηκα στιγμή να πω στον γιατρό να μην το κάνουμε. Δηλαδή με το που ξεκινήσαμε, του είπα “βγαλ’ τα” γιατί το είχα ζήσει και με την μαμά μου αυτό, η οποία και το έζησε ακόμα μικρότερη. Τα είχα πολύ έντονα στο κεφάλι μου και τα είχα πει κάπως στο μυαλό μου, ίσως να το είχα προετοιμάσει ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να γίνει αυτό. Οπότε ίσως αυτό να με βοήθησε αλλά δεν σκέφτηκα ποτέ να μην το βγάλουμε ή οτιδήποτε. Δηλαδή ήρθε η ώρα του, κλείνω φέτος τα πενήντα οπότε δεν είναι ότι σκεφτόμουν για παιδιά».

«Φοβήθηκα ότι μπορεί να είναι κάτι κακό και υπήρξαν πολύ έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις» πρόσθεσε.

Για το κατά πόσο υπάρχει ταμπού γύρω από την υστερεκτομή η Ελένη Καρακάση τόνισε ότι: «η υγεία μας πάνω από όλα. Και δεν έχει σχέση με το σώμα μας αλλά και με το μυαλό μας, την ψυχή μας. Τα ταμπού αυτά πρέπει να ξεπεραστούν. Μία κυρία που το συζητούσαμε, μου λέει “Δηλαδή τώρα δεν θα κάνεις παιδάκια;”. Και λέω “κοπέλα μου, εγώ είμαι 50 χρονών πια”. Αυτά τα ταμπού πρέπει να σταματήσουν γιατί τα πράγματα είναι πολύ απλά. Πονάει το χέρι σου; Θα πας στον γιατρό. Πονάει η ψυχή σου; Θα πας σε ψυχολόγο. Εγώ τα έχω ξεπεράσει αυτά τα ταμπού και νομίζω ότι δεν τα είχα και ποτέ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ