Έφη Παπαθεοδώρου στο enikos.gr: «Στην ταινία «Μινόρε» κάνω τον πιο extreme ρόλο της καριέρας μου»

Η ηθοποιός μιλά για την καλτ ταινία τρόμου που πρωταγωνιστεί και βγαίνει στους κινηματογράφους αύριο Πέμπτη 21 Μαρτίου

Νάντια Ρηγάτου

Η Έφη Παπαθεοδώρου η «παντοτινή» Θεοπούλα που γνωρίσαμε στο “Παρά Πέντε” και έκτοτε αγαπάμε σταθερά, πρωταγωνιστεί στην νέα ταινία του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα με τίτλο «Μινόρε».

«Με τον Κωνσταντίνο είχαμε κάνει πριν μερικά χρόνια την πρώτη μας ταινία που λεγόταν «The winter», μας έδεσε μια φιλία και τώρα χαίρομαι πολύ που συνεργαζόμαστε δεύτερη φορά. Να τονίσεις πως είμαστε όλοι πρωταγωνιστές, δεν αδίκησε κανέναν ο Κωνσταντίνος» μου λέει στο τηλέφωνο με όλη της τη γενναιοδωρία για τους συναδέλφους της.

Ανάμεσα στους συμπρωταγωνιστές της αρκετοί ξένοι αλλά και Έλληνες ηθοποιοί όπως ο Νικόλας Μπράβος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Χρήστος Κάλοου, ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, κ.α

Η ταινία γυρίστηκε πρόπερσι το καλοκαίρι και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Σαλαμίνα αλλά και μέσα στην Αθήνα.

«Ο ρόλος μου είναι extreme αλλά μου αρέσει πάρα πολύ. Έχει στοιχεία μαύρου χιούμορ και δράσης. Υποδύομαι μια γιαγιά που έχει ένα περίεργο παρελθόν αλλά είναι πολύ προστατευτική με την εγγονούλα της και τη βοηθά να νικήσει τους φόβους της. Όλη η ταινία συμβολικά δείχνει πως να νικάμε τον τρόμο που ζούμε» εξηγεί η αγαπημένη ηθοποιός.

Λίγα λόγια για την ταινία

Μια υγρή καλοκαιρινή νύχτα, μια παραλιακή ταβέρνα της Ελλάδας βουτηγμένη στη μουσική και στους χορούς καλύπτεται ξαφνικά από ομίχλη. Παράξενα όντα πολιορκούν την πόλη, επιτίθενται σε ανθρώπους, ενώ κάποιους τους παρασύρουν στη θάλασσα με όνειρα αλλόκοτα. Μια παρέα μουσικών ενώνει τις δυνάμεις της με έναν χαμένο ναύτη για να εντοπίσουν τοναλλοπρόσαλλο πατέρα του, μαζί με μία σερβιτόρα, έναν body builder, τη γιαγιά τους, μερικούς εγκληματίες της πιάτσας και έναν απέθαντο ιερέα. Όλοι μαζί αντιστέκονται στους απόκοσμους εισβολείς.

Το «Μινόρε», η νέα ταινία του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα, μία περιπέτεια στα ίχνη του απόκοσμου έργου του Λάβκραφτ, γυρισμένη στην Αθήνα και διαποτισμένη με τη ρεμπέτικη, και όχι μόνο, κουλτούρα της Ελλάδας. Ο Κουτσολιώτας υπηρετεί ξανά το είδος του καλτ τρόμου με στοιχεία μαύρου χιούμορ και δράσης, σε μία από τις σπάνιες δημιουργίες του σύγχρονου ελληνικού σινεμά που ανήκουν στο ανεξερεύνητο αυτό είδος.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας

Σενάριο: Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας, Elizabeth E. Schuch

Ηθοποιοί: Davide Tucci, Δάφνη Αλεξάντερ, Απόλλων Μπόλλας, Νικόλας Μπράβος,Στέλιος Δημόπουλος, Μαρία-Νεφέλη Δούκα, Μελέτης Γεωργιάδης, Igor Gorewicz,Ιωάννης Χατζηγιάννης, Ελευθερία Κόμη, Χρήστος Κοντογεώργης, Μάκης Παπαδημητράτος, Έφη Παπαθεοδώρου, Κωνσταντίνος Συμσιρής, Γιάννης Ζουγανέλης,Χρήστος Κάλοου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Θάνος Αλεξίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ