Εμπλεξε με την πολιτική ορθότητα ο πολυβραβευμένος συνθέτης David Foster

Κατ΄αρχήν ομολογώ ότι το πρόσφατο περιστατικό που αναφέρεται παρακάτω και που έγινε στα social media, δεν είναι κάτι σπουδαίο αλλά μου δίνει την αφορμή και την ευκαιρία να γράψω και να περιγράψω πόσο σημαντικός είναι ο David Foster στην παγκόσμια μουσική σκηνή! Το προσωνύμιο που του έχουν δώσει είναι “Hitman” επειδή ξέρει να φτιάχνει πολλές και μεγάλες επιτυχίες! Και βέβαια έχει το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk Of Fame!

Του Ιωσήφ Αβράμογλου 

O David Foster είναι ένας μεγάλος Καναδός μουσικός, πιανίστας, συνθέτης και παραγωγός δίσκων. Κατά την περίοδο 2012-2016 διετέλεσε πρόεδρος της δισκογραφικής εταιρείας Verve Records. Εχει στο ενεργητικό του 47 υποψηφιότητες για βραβεία Grammy, από τις οποίες οι 16 κέρδισαν πράγματι το πολυπόθητο έπαθλο!
Ο David Foster που σήμερα είναι 72 ετών, ξεκίνησε ουσιαστικά την σόλο καριέρα του το 1971. Νωρίτερα, στα μέσα της δεκαετίας του ’60 συμμετείχε σε ένα συγκρότημα που συνόδευε στις εμφανίσεις του τον Chuck Berry!
Στην μακρόχρονη πορεία του έχει συνεργαστεί με πάρα πολλά και μεγάλα ονόματα της μουσικής, όπως οι: Ringo Starr, George Harrison, Lynyrd Skynyrd, Rod Stewart, Daryl Hall & John Oates, Michael Jackson, Dolly Parton, Earth, Wind & Fire, Aretha Franklin, Al Jarreau, Chaka Khan, Quincy Jones, Herbie Hancock, Kenny Loggins, Neil Diamond, Donna Summer, Chicago, Stevie Nicks, Paul Anka, Lionel Richie, Barbra Streisand, Patti LaBelle, Dionne Warwick, Paul McCartney, Céline Dion, Whitney Houston, Michael Bolton, Mariah Carey, Toni Braxton, Michael Bublé, Bryan Adams, Andrea Bocelli, Diana Krall και πολλούς άλλους.
Πρόσφατα ο Foster ανέβασε μιά φωτογραφία της γυναίκας του, σπουδαίας τραγουδίστριας Katharine McPhee, η οποία είναι μόλις 37 ετών και με την οποία παντρεύτηκε το 2019, στο Instagram. Είναι μιά φωτογραφία της Katharine με ένα μαύρο μπικίνι από τις διακοπές του ζεύγους στην Χαβάη.

Το σχόλιο του σπουδαίου καλλιτέχνη μαζί με την φωτογραφία ” 🎼what baby! “, που ήταν ” τι μωρό ” μαζί με το μουσικό κλειδί του σολ, σήκωσε κάποιες αντιδράσεις διότι η γυναίκα του είχε γεννήσει τον περασμένο Φεβρουάριο και ορισμένοι αναγνώστες θεώρησαν ότι το σχόλιο ήταν ειρωνικό ή σαρκαστικό (οι γνωστές υπερβολές που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα). Ενώ δεν ήταν παρά μόνο ένα σχόλιου θαυμασμού του δημιουργού προς την σύζυγό του!
Η Katharine McPhee έγραψε ότι οι αλλαγές στο σώμα της προήλθαν από το μωράκι της και επανήλθαν ικανοποιητικά. Η τραγουδίστρια, που παλαιότερα είχε ταλαιπωρηθεί από βουλημία, δήλωσε ότι είναι μιά χαρά με τον άντρα της.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Foster (@davidfoster)

Ας σημειωθεί ότι ο David Foster έχει γράψει πολλές μεγάλες επιτυχίες, ανάμεσα στις οποίες είναι και το “I Have Nothing”, που είχε τραγουδήσει η Whitney Houston για το σάουντρακ της ταινίας “The Bodyguard”, όπου πρωταγωνιστούσε με τον Kevin Costner. Ο Foster έγραψε την μουσική στο κομμάτι και τους στίχους έγραψε η πρώην σύντροφος του Elvis Presley, η Linda Thompson. Στο οικιακό βίντεο παρακάτω το παίζει στο πιάνο ο συνθέτης και το τραγουδάει η γυναίκα του Katharine.

Μιά άλλη εξαιρετική και πολύ πετυχημένη σύνθεση του David Foster είναι το τραγούδι “The Prayer”, που αρχικά το ηχογράφησαν το 1999, ο Andrea Bocelli μαζί με την Céline Dion. Τους αγγλικούς στίχους τους είχε γράψει η περίφημη Carole Bayer Sager, στα Ιταλικά όμως (για τα μέρη του Bocelli) τους στίχους τους έγραψε ο γνωστός μας στην Ελλάδα, Tony Renis (βλ. φωτογραφία του με την Ρίκα Διαλυνά).

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ