Δημήτρης Μυράτ: Η Finos Film τιμά τον σπουδαίο ηθοποιό που σαν σήμερα γεννήθηκε

Ο Δημήτρης Μυράτ γεννήθηκε σαν σήμερα. Ο σπουδαίος ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας, θιασάρχης και σκηνοθέτης γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1908 και πέθανε στις 10 Ιανουαρίου του 1991. Με αφορμή την ημέρα της γέννησής του, η Finos Film του ετοίμασε ένα αφιερωματικό βίντεο, που ανήρτησε στα προφίλ που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ήταν γιος του Μήτσου Μυράτ και της Χρυσούλας Κοτοπούλη, αδελφή της οποίος ήταν η κορυφαία ηθοποιός Μαρίκα Κοτοπούλη. Σπούδασε φιλολογία στο Βερολίνο και θέατρο στη δραματική σχολή του Αυστριακού σκηνοθέτη Μαξ Ράινχαρτ, και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή το 1931 στο θίασο της Κοτοπούλη. Συνεργάστηκε με πολύ σημαντικούς πρωταγωνιστές και έλαβε μέρος σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις και ταινίες.

Η Finos Film θέλοντας να τιμήσει την μνήμη του, δημιούργησε ένα αφιερωματικό βίντεο με στιγμές του από την ταινία «Μαρίνα» του 1947 και την ταινία «Η Δίκη των Δικαστών» του 1974.

Στη λεζάντα του βίντεο, η Finos Film έγραψε: «Με ανεκτίμητη προσφορά στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα, ο Δημήτρης Μυράτ ήταν ένας σπάνιος Έλληνας διανοούμενος, κορυφαίος ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας, θιασάρχης και σκηνοθέτης με χαρισματικά υποκριτικά προσόντα, κλασική παιδεία και προσηλωμένος στο λειτούργημα του ποιοτικού θεάτρου που στοχεύει στην αγωγή της ψυχής.

Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1908 και τον θυμόμαστε μέσα από στιγμές του στην ταινία «Μαρίνα» (1947) και τον σύντομο ρόλο του ως Ιωάννης Καποδίστριας στην ταινία «Η Δίκη των Δικαστών» (1974)».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Finos Film (@finosfilm_official)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ