Δημήτρης Λάλος: Στο εξωτερικό ένιωθα Έλληνας, όταν γύρισα δεν ένιωθα τίποτα

Αν και γεννήθηκε στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Λάλος από όταν ήταν 8 ετών έζησε στο εξωτερικό, καθώς μετανάστευσε με τους γονείς του στην Γερμανία. “Ο παππούς μου δούλευε ως ανθρακωρύχος στο Βέλγιο” αποκάλυψε στο “Ενώπιος Ενωπίω“.

«Έφυγα 8 χρονών στη Γερμανία. Πριν από αυτό, τα πρώτα μου γενέθλια τα έκανα στις Βρυξέλλες. Η αδελφή μου γεννήθηκε στις Βρυξέλλες. Ο παππούς μου ήταν ανθρακωρύχος στο Βέλγιο… Επομένως και η μητέρα μου μεγάλωσε στο Βέλγιο τα παιδικά της χρόνια… Εκεί γνωρίστηκε με τον πατέρα μου.

Η οικογένειά μου κινείται στο εξωτερικό. Ακόμα εκεί ζουν οι γονείς μου. Η αδελφή μου ζει στο Μόναχο. Έχω τις ρίζες μου προς τα έξω και ταυτόχρονα με έχει κάνει να αγαπήσω την πατρίδα μου. Τα χρόνια που ήμουν έξω, δεν υπήρχε ένα μέρος.

Όταν πήγαινα σχολείο, όλα τα παιδιά ήταν από όλη την Ελλάδα. Ήταν από Κέρκυρα, Θράκη, Κρήτη. Παιδιά μεταναστών από παντού. Είναι σαν να έκανα παρέα με ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της Ελλάδας. Εγώ όταν ζούσα στο εξωτερικό ένιωθα Έλληνας και όταν ήρθα εδώ δεν ένιωθα τίποτα, ένιωθα άνθρωπος», είπε καταλήγοντας ο Δημήτρης Λάλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ