Δημήτρης Λάλος: Αν δεν είχα φάει τα μούτρα μου, ο ρόλος του Μαθιού δεν θα ήταν έτσι

Ο Δημήτρης Λάλος, μιλώντας στο Ενώπιος Ενωπίω για τη ζωή του και την πορεία του στον χώρο της υποκριτικής, αναφέρθηκε στον ρόλο του Μαθιού στον Σασμό.

Ο αγαπημένος ηθοποιός ερωτηθείς για το πώς υποδέχεται το γεγονός ότι ενώ έχει κάνει πολλά και σπουδαία πράγματα τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ο ρόλος του Μαθιού τον έκανε… ίνδαλμα, τόνισε ότι «το βλέπω πολύ φυσιολογικό εγώ, από την πλευρά μου. Νομίζω ότι δεν είναι άδικο για τα προηγούμενα πράγματα που έκανα», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Ίσα ίσα ό,τι έχω χτίσει έως τώρα, χτίστηκε για να μπορέσω να φτάσω στο σημείο που είμαι τώρα εδώ. Όλα συνέκλιναν προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, τίποτα δεν θα έπρεπε να γίνει διαφορετικά. Ίσα ίσα δεν το βρίσκω καθόλου άδικο. Είναι άκρως φυσιολογικό, διότι το θέατρο είναι περιορισμένο σε χώρο, σε χρόνο και σε κοινό, ενώ το κινηματογραφικό προϊόν, όπως είναι μια σειρά, είναι κάτι το οποίο μπορεί να ταξιδέψει. Δηλαδή αυτή τη στιγμή με ξέρουν στην Αμερική, όπου είχα πάει στην Νέα Υόρκη για παραστάσεις… Όπου υπάρχουν Έλληνες».

Σχετικά με το αν αυτά που προηγήθηκαν του Σασμού είτε θεατρικά είτε τηλεοπτικά και κινηματογραφικά έπαιξαν ρόλο στο πως «χτίζει» τον Μαθιό στη σειρά του Alpha, ο Δημήτρης Λάλος απάντησε πως «το πιστεύω ακράδαντα αυτό. Κάθε λέξη που λέει ο ηθοποιός, ο ήχος που βγάζει είναι ποτισμένος από τις προηγούμενες εμπειρίες του, είναι ποτισμένος από τις δουλειές του από την έρευνα που έχει κάνει γύρω από την υποκριτική. Επομένως, όσο πιο πολύ δουλεύει ένας ηθοποιός θα καταλάβει ότι δεν χρειάζεται τελικά να πει πολλά. Ένα να πει θα είναι ποτισμένο με όλα αυτά που έχει περάσει μέχρι τώρα. Και πιστεύω ότι δεν θα μπορούσα έναν “Μαθιό” όπως τον παίζω τώρα αν δεν είχα φάει τα μούτρα μου. Αν δεν είχα δουλέψει τόσο σκληρά σε άλλους ρόλους.»

Για το αν αυτή η δημοτικότητα που έχει εξαιτίας του ρόλου του στον «Σασμό» του δημιουργεί πρόβλημα στην καθημερινότητα του, απάντησε: Πολλές φορές ο κόσμος μου μιλάει σα να με ξέρει πάρα πολύ καλά. Ίσως γιατί είμαι κάθε βράδυ στο σπίτι του. Αλλά, όλοι είναι πάρα πολύ ευγενικοί. Όμως όλοι μου μιλάνε για την υποκριτική. Για τον τρόπο που παίζω, για τον τρόπο που προσεγγίζω αυτόν τον ήρωα και παίρνω χαρά από τον κόσμο».

Για το αν τον φοβίζει το γεγονός ότι θα τυποποιηθεί από τον ρόλο του Μαθιού και δεν θα μπορεί να βρει άλλον ρόλο στη συνέχεια ο Δημήτρης Λάλος τόνισε ότι «δεν φοβάμαι γιατί το θεωρώ βέβαιο», ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «Πολλές φορές έχω απορρίψει δουλειές διότι με τα “όχι” χτίζεις την καριέρα σου. Με το να αρνείσαι πράγματα που ίσως σε συμφέρουν και δεν σε συμφέρουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ