Δήμητρα Αλεξανδράκη: «Εκπρόσωπος του Θεού δεν είσαι σίγουρα» – Η οργισμένη αντίδραση μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης

Εκτός εαυτού εμφανίστηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη στα social media την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022.

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη δημοσίευσε βίντεο στο Instagram, εκτονώνοντας την οργή της όσον αφορά στα όσα -απαράδεκτα- είπε ο Μητροπολίτης Δωδώνης για το θέμα των αμβλώσεων, τα οποία προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Δωδώνης, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «δεν κάθεται μια γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως δεν είναι βιασμός όταν μια γυναίκα μένει έγκυος, γιατί η σύλληψη παιδιού προϋποθέτει τη συμμετοχή και των δύο.

Τι είπε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

«Είπα να το κρατήσω κλειστό, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ. Σαν γυναίκα, σαν άνθρωπος, δεν μπορώ. Δεν μπορώ να βλέπω έναν άνθρωπο, τον οποίο τον έχουν χρίσει Μητροπολίτη, εκπρόσωπο του Θεού, να βγαίνει και να λέει ότι δεν σε βιάζουν αν δεν τον θέλεις. Εκπρόσωπος του Θεού δεν είσαι σίγουρα, γιατί δεν μπορώ να δεχτώ πως ένα κοριτσάκι 11 χρονών στο Κόσοβο το βίασαν πέντε άτομα κι αυτό το κοριτσάκι είχε συναίνεση για να του κάνουν ό,τι του έκαναν. Όχι μόνο το συγκεκριμένο κοριτσάκι, αλλά και πολλές άλλες, εκατομμύρια γυναίκες που έχουν βασανιστεί, έχουν βιαστεί και δεν έχουν βρει ποτέ το δίκιο τους…», δήλωσε αρχικά η Δήμητρα Αλεξανδράκη.

Και πρόσθεσε: «Με τον τρόπο που τοποθετήθηκε αυτός ο άνθρωπος για μένα είναι σαν να ενθαρρύνει τους βιαστές. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, γιατί από την ώρα που είδα αυτές τις δηλώσεις μόνο οργή με έχει πιάσει. Ελπίζω κι εύχομαι να μην ξαναδοθεί βήμα σε τέτοιους ανθρώπους, να λένε τέτοια πράγματα δημόσια. Είναι επικίνδυνοι και σίγουρα δεν αποτελούν κομμάτι των χριστιανών ορθόδοξων, γιατί από πολύ μικρή είμαι στις εκκλησίες. Τέτοια πράγματα εγώ δεν έχω ακούσει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ