Χρήστος Νικολόπουλος: Ο λόγος που δεν τραγούδησε ο Μητροπάνος το “Υπάρχω”

Ο Χρήστος Νικολόπουλος είναι ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της λαϊκής μουσικής και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού. Έχει γράψει χιλιάδες τραγούδια και έχει συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες. Απόψε στις 23:45, ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον Χρήστο Νικολόπουλο, σε μία μοναδική εξομολόγηση. Η λαμπρή πορεία του καταξιωμένου συνθέτη μέσα από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου. Τα τραγούδια του που ερμήνευσαν οι πιο σπουδαίες φωνές και η ιστορία της ζωής του. Μερικά από τα πλέον γνωστά του τραγούδια είναι τα: «Νυχτερίδες και αράχνες» (1968), «Απόψε σ’ έχω στην αγκαλιά μου» (1968), «Αγριολούλουδο» (1972), «Νύχτα στάσου» (1975), «Υπάρχω» (1975), «Στο σταυροδρόμι» (1977), «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει», «Παίξε Χρήστο επειγόντως», «Οι νταλίκες», «Όλοι δικοί μας ήμαστε», «Ο Σαλονικιός», «Αγάπη όλο ζήλια», «Το βραδάκι», «Συλλαβιστά – ­Ψιθυριστά», «Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς», «Η νύχτα θέλει έρωτα», «Όλες του κόσμου οι Κυριακές» κ.α.

Το τραγούδι “Υπάρχω” δεν προοριζόταν αρχικά για τον Καζαντζίδη, όπως αποκάλυψε ο συνθέτης. Αρχικά ήθελε να το πει ο Δημήτρης Μητροπάνος, αλλά τελικά η… ζωή είχε άλλα σχέδια.

“Ο Καζαντζίδης είχε να τραγουδήσει πολλά χρόνια και το 1975 μου λέει: «Μικρέ, ο κόσμος έχει προβλήματα, πρέπει να κάνουμε κάτι». Πήγαμε στον Πυθαγόρα και σε χρόνο μηδέν ετοιμάσαμε κάποια τραγούδια. Το «Υπάρχω» στην αρχή το πήγα στον Μητροπάνο, αλλά η εταιρεία του δεν μου απάντησε ποτέ. Από την άλλη, όταν το άκουσε ο Στέλιος θεώρησε το τραγούδι ευρωπαϊκό και με ρώτησε: «Πιτσιρίκο, τι μου έφερες να τραγουδήσω, slow rock;». Εγώ του απάντησα; «Στέλιο, οι εποχές αλλάζουν και θέλουν καινούργια πράγματα, με διαφορετικά χρώματα». Μόνο όταν άκουσε τους στίχους μού είπε ότι ήταν ωραίο” είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στη Lifo ο συνθέτης.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της αποψινής εκπομπής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ