Chart Show: Ο “Λαθρεπιβάτης” που έμεινε μόνος του

Το δικό τους στίγμα στο ελληνικό πεντάγραμμο άφησαν οι “Λαθρεπιβάτες”. Οι δυο ξεχωριστοί καλλιτέχνες, Παντελής Θαλασσινός και Γιάννης Νικολάου, μετά την ένωσή τους το 1986, σε ένα φωνητικό ντουέτο, χάρισαν αξέχαστες μουσικές επιτυχίες στο κοινό που αγαπήθηκαν και αναπαράγονται έως και σήμερα.

Αποτέλεσμα της κοινής τους μουσικής πορείας οι διαχρονικές επιτυχίες που ο καθένας από εμάς έχει τραγουδήσει, όπως: Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε, Ταξίδι στ’ όνειρο, Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω, Είμαι εντάξει, Φιλιά και δακρυγόνα, Τ’ Αυγούστου η φωτιά, Στο Πασαλιμάνι.

Η γνωριμία, η κοινή μουσική πορεία και διάλυσή τους

Ο Γιάννης Νικολάου συναντάει τον Παντελή Θαλασσινό στον Πειραιά, στην μπουάτ «Πέτρα και φως», το 1985. Μια παράξενη χημεία ενώνει τους δύο τροβαδούρους, που αν και προέρχονται από διαφορετικές μουσικές σχολές, βγάζουν ένα ξεχωριστό ηχητικό αποτέλεσμα.

Το 1987 κυκλοφορεί ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε». Μεγάλη επιτυχία γνωρίζουν στον Ζυγό στην Πλάκα, όταν εμφανίστηκαν με γνωστά ονόματα της εποχής, όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Χάρρυ Κλυν κ.α.

Ακολουθεί η περιοδεία τους σε όλη την Ελλάδα με την Χάρις Αλεξίου και τη Δήμητρα Γαλάνη, με τον δίσκο τους να σημειώνει τεράστια επιτυχία, καθώς, εκτός από το ομώνυμο τραγούδι, ακούγεται και η συμμετοχή της Ελένης Δήμου με το «Ανησυχώ».

Λαθρεπιβάτες

Κατά την διάρκεια της καριέρας τους συνεργάζονται με Γιάννη Σπανό, Γιώργο Χατζηνάσιο, Μάριο Τόκα.

Το 1990 έρχεται ο δεύτερος τους δίσκος με τίτλο «Ταξίδι στο όνειρο», ενώ κυκλοφορεί και το τραγούδι του Γιάννη Νικολάου «Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω».

Περιοδεύουν σε Ελλάδα και Κύπρο και συνεργάζονται με αξιόλογους καλλιτέχνες της γενιάς τους όπως την Αναστασία Μουτσάτσου, την Λένα Αλκαίου κ.α.

Το 1991 κυκλοφορεί ο τρίτος και τελευταίος τους δίσκος με τίτλο «Έτσι απλά», με τραγούδια που μένουν στην ιστορία όπως «Του Αυγούστου η φωτιά», «Στο Πασαλιμάνι» κ.α.

Το 1993 αποφασίζουν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους και το συγκρότημά τους διαλύεται.

Chart Show: Ο “λαθρεπιβάτης”

Ο Γιάννης Νικολάου, μετά την αποχώρηση του Παντελή Θαλασσινού από το συγκρότημα “Λαθρεπιβάτες”, θα εμφανιστεί το βράδυ του Σαββάτου (9/7) στη σκηνή του Chart Show, το οποίο αποχαιρετά τη σεζόν και το τηλεοπτικό κοινό με ένα αφιέρωμα στα πιο επιτυχημένα καλοκαιρινά τραγούδια των τελευταίων 40 ετών.

Το αποψινό «Chart Show» θα μεταδώσει καλοκαιρινά vibes με την Έλλη Κοκκίνου, ενώ στη μουσική σκηνή του σόου θα ανέβει, εκτός από τον Γιάννη Νικολάου, οι:

  • Σοφία Αρβανίτη,
  • Βαγγέλης Γερμανός,
  • Κρυσταλλία,
  • Λαθρεπιβάτες,
  • Δημήτρης Ταταράκης,
  • Prestige The Band

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ