Catherine Dior: Το πρόσωπο πίσω από το πιο διάσημο άρωμα του οίκου

Όταν ο Cristian Dior ονόμασε το πρώτο του άρωμα από την αγαπημένη του μικρότερη αδελφή, το 1947, έκανε αθάνατη μία ηρωίδα πολέμου που έζησε τη ζωή της με τους δικούς της κανόνες.

H Catherine Dior έγινε η έμπνευση για το πιο διάσημο άρωμα του θρυλικού οίκου, Miss Dior. Η αδελφή του θρυλικού σχεδιαστή μόδας ήταν και η ίδια επιχειρηματίας και συγκεκριμένα παραγωγός ανθών.

Ήταν μια γυναίκα που τόλμησε να συγκατοικήσει στη Γαλλία του ’40 με τον παντρεμένο εραστή της. Αναδείχθηκε σε ηρωίδα της Γαλλικής Αντίστασης, ενώ επιβίωσε από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ravensbrück

Dior

dior - άρωμα

Στο βιβλίο της για τη ζωή και το έργο τη Catherine Dior με τίτλο «Miss Dior: A Story of Courage and Couture» η δημοσιογράφος, συγγραφέας Τζαστίν Πικαρντί προσφέρει μία αναλυτική βιογραφία της αδελφής του διάσημου Γάλλου μόδιστρου, η οποία δεν έγραψε τα απομνημονεύματά της προτιμώντας οι πράξεις να μιλούν από μόνες τους.

Μεγαλωμένη στο κτήμα της οικογένειας στη Νορμανδία, η Catherine μετακόμισε με τον αδελφό της στο Παρίσι το 1936.

dior

Μετά την πτώση της Γαλλίας το 1940, τα αδέλφια έζησαν σε ένα χωριό κοντά στις Κάννες, καλλιεργούσαν λαχανικά και τα πωλούσαν και συναναστρέφονταν με άλλους εξόριστους Παριζιάνους.

Cristian Dior dior

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ