Bobby Rydell: Η μεγάλη του επιτυχία “Wild One” και η αλήθεια για το “Volare”

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών στο σπίτι του στην γενέτειρά του την Pennsylvania, ο Bobby Rydell, Αμερικανός τραγουδιστής κυρίως του rock & roll και ηθοποιός, αφού μεταξύ άλλων εμφανίστηκε στην ταινία “Bye Bye Birdie” του 1963, με πρωταγωνιστές τους Ann-Margret και Dick Van Dyke.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Η μεγάλη επιτυχία της καριέρας του ήταν το τραγούδι “Wild One”, το οποίο παρέμεινε στο αμερικάνικο χιτ-παρέϊντ για 16 βδομάδες και σκαρφάλωσε μέχρι την 2η θέση. Δεν κατάφερε να ανέβει στο Νο.1 διότι εκεί ήταν ένα άλλο πολύ δυνατό κομμάτι, το “Theme from A Summer Place” του Percy Faith.

Bobby Rydel

Επίσης, ο Bobby Rydell έκανε αίσθηση όταν τραγούδησε το “Volare” ή αλλιώς “Nel blu, dipinto di blu” όπως είναι ο αρχικός τίτλος, όταν το κυκλοφόρησε το 1960 μέσα από το άλμπουμ του “Bobby Sings, Bobby Swings”, αλλά δεν ήταν ο… “τραγουδιστής του Volare” όπως θεωρούν πολλοί, δεδομένου ότι δύο χρόνια νωρίτερα το είχε βγάλει και μάλιστα σε swing εκτέλεση ο Dean Martin και βέβαια λίγο πιό πριν το κυκλοφόρησε και στην Αμερική ο δημιουργός του, ο Domenico Modugno, ο οποίος με αυτό το τραγούδι παρέμεινε επί 5 βδομάδες στο Νο.1 των ΗΠΑ. Αν κάποιος είναι ο “τραγουδιστής του Volare”, αυτός σίγουρα είναι ο Domenico Modugno, που με αυτό το τραγούδι κέρδισε και το Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο!

Η δεύτερη επιτυχία του Bobby Rydel ήταν το “We Got Love”, που έγινε χρυσό. Ακολούθησε το “Little Bitty Girl”. Το 1961 εμφανίσθηκε στην Copacabana της Νέας Υόρκης, όπου ήταν ο νώτερος καλλιτέχνης που το όνομά του ήταν στην μαρκίζα του κλαμπ. Εκανε περιοδεία στην Αυστραλία με τους Everly Brothers, Billy “Crash” Craddock, Marv Johnson, Champs και τους Crickets. Ενώ αργότερα περιόδευε με τους Frankie Avalon και Fabian κάτω από το όνομα The Golden Boys.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ